avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj

avem urmatoarea situatie: o persoana care are 42 de ani, cu 12 ani pe cartea de munca, din care ultimii 2 ani sunt iregistrati ca asigurat la Casa de Pensii. Intrebarea mea este: daca si-a intrerupt asigurarea la Casa de Pensii, are drept la somaj? Precizez ca niciodata nu a beneficiat de somaj pe parcursul anilor de munca.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:19, 22 Martie 2010
1. Pentru a beneficia de indemnizatie de somaj trebuie sa indeplineasca 2 conditii:
- sa ii inceteze contractul individual de munca din motive care nu tin de salariat;
- sa aiba cotizat la Somaj 12lui in ultimele 24deluni.
2. Cotizarea la Pensie nu are legatura cu indemnizatia de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de indemnizatie de somaj? ducaioan ducaioan Ma numesc Duca Ioan,am 59 de ani si 2 luni,momentan sunt angajat la o firma care nu mai are de lucru.Lucrez la aceasta firma de aproape 6 ani,dar am fost si in ... (vezi toată discuția)
Somaj ionny-ionela ionny-ionela lucrez intr-o unitate comerciala de 3 ani si m-am hotarat sa ma retrag pot benificia de somaj (vezi toată discuția)
Indemnizatie somaj seneca399 seneca399 Buna, lucrez la o firma privata iar patronul imi impune sa comit ilegalitati pe care le refuz.As vrea sa-mi dau demisia( motive neimputabile mie) .Pot sa ... (vezi toată discuția)