avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire - intabulare imobil pe numele unui singur ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire - intabulare imobil pe numele unui singur mostenitor

in 94 dupa moartea mamei am facut succesiunea dupa care sa eliberat un certificat de mostenitor este vorba de un apartament in care am primit cota parte fiecare conform legii ,apartamentul era la acea data extratabular tatal meu in 98 a intabulat apartamentul pe numele lui fara sa stim noi ceilalti mostenitori fara sa depuna la intabulare si certificatul de mostenitor intrebare;1 nu este un fals intabularea?2 daca il actionez in judecata pot sa cer daune materiale?
Ultima modificare: Luni, 22 Martie 2010
aledical, utilizator
Cel mai recent răspuns: Paula Tudor , Consilier juridic 15:14, 23 Martie 2010
Daca nu gasiti o solutie amiabila cu tatal dvs. luati legatura cu un avocat urgent si , in raport de actele pe care le aveti / prezentati , veti initia actiune in instanta . Avand in vedere faptul ca intabularea apartamentului este pe numele sau riscati ca acesta sa dispuna instrainarea acestuia ..... Grabiti-va !
Sigur nu era apartamentul lui propriu, achizitionat inainte de a se casatori?
Sau mostenit de el?
Altfel nu imi dau seama cum si-a intabulat dreptul de proprietate, pt ca dc exista un contract, ar fi fost pe numele lui+sotia, si nu i-ar fi intabulat nimeni de la cartea funciara dreptul doar pe numele lui...
Nu se poate vorbi despre un fals in intabulare, deoarece incheierea de intabulare a dreptului de proprietate pe numele tatalui dvs. a fost admisa in baza actelor de proprietate depuse la dosar (in cazul dvs. contractul de vanzare cumparare). Asadar, in cazul in care tatal dvs. va dori sa instraineze imobilul, biroul notarului public unde va incheia eventualul contract de vanzare cumparare va solicita la BCPI (sau OCPI, dupa caz), un extras de carte funciara pentru autentificare in care, bineinteles, va figura el ca proprietar. Iar daca in actul sau de proprietate figureaza mentiunea ca este casatorit, va solicita ca sotia (respectiv mama dvs.) sa fie prezenta la semnarea contractului de vanzare-cumparare. Lucru care, evident, nu va fi posibil, in acest caz, notarul solicitand certificatul de mostenitor.
Altfel stau, insa, lucrurile, daca apartamentul este bun propriu al tatalui dvs. (dobandit inainte de casatorie). Nu ati facut mentiune care sunt mostenitorii din certificatul de mostenitor din 1994...
Totusi, solutia este simpla, fara a se ajunge la judecata cu tatal dvs. Legalizati certificatul de mostenitor si impreuna cu certificatul fiscal si copii dupa CI/BI ale tuturor mostenitorilor, solicitati intabularea certificatului de mostenitor la biroul de carte funciara. Astfel, in cartea funciara vor figura ca si proprietari tatal dvs. impreuna cu toti ceilalti mostenitori, iar o vanzare fara prezenta tututor proprietarilor este imposibila. Asadar... succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire aledical aledical in 94 dupa moartea mamei am facut succesiunea pentru un apartament am primit fiecare cota parte coform legii in 98 tatal meu a intabulat apartamentul ne ... (vezi toată discuția)
Locuinta criss1122 criss1122 Cat este tariful pentru a trece un apartament de pe un nume pe altul? (vezi toată discuția)
Apartament in indiviziune dariad dariad Situatia este urmatoarea: eu si fratele meu mostenim in indiviziune un apartament cumparat acum 10 ani de tatal nostru. La sfarsitul Certificatului de ... (vezi toată discuția)