avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1085 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Preluare SRL
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Preluare SRL

Intentionez sa preiau o Societate SRL( a soacrei mele)impreuna cu punctele de desfacere.Considerati ca este un avantaj avand in vedere ca societatea respectiva este infiintata in 1991 si nu are datorii sau sa infiintez una noua de gen Intreprindere Individuala (referindu-ma la costul acestora)?Mentionez ca societatea este platitoare de imp.forfetar ceea ce una nou infiintata este scutita timp de 1an de la infiintare.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: togian3 , utilizator 18:21, 25 Martie 2010
Depinde de ce activitati intentionati sa desfasurati. Costul infiintarii unei II este redus ca cel al preluarii unui SRL
Sugerez ca firma soacrei sa o vindeti , aveti sanse de a obtine o suma frumoasa , sunt rare astfel de firme si sunt persoane care au nevoie de astfel de firme pentru accesare fonduri PHARE si d-voastra infiintati o intreprindere individuala , pana '' decedeaza '' minimul . Posibilitatile sunt multiple , totul depinde de calcule si ce prognozati a realiza . Discutati cu al d-voastra contabil , sau al soacrei si raspunsul vine de la sine , dar numai cu creionul in mana .
@alcibiade - o idee buna, dar trebuie sa luati in considerare si capacitatea "subiectului" de a fructifica acest avantaj. Ori acum cred ca acest lucru este greu de realizat.
Pe de alta parte - n-ar trebuie rejectata din start ideea pastrarii firmei soacrei.
Este adevarat, pot aparea unele avantaje fiscale - care insa sunt de moment.
O societatea comerciala are o valoare intrinseca mult mai mare decat o intreprindere individuala. Aceasta din urma dispare o data cu disparitia titularului, iar firma poate ramane si urmasilor.
Va multumesc pt raspuns.Sa-nteleg ca variata cea mai buna ar fi sa pastrez firma soacrei decat sa infiintez alta noua indiferent de natura ei.?
togian3 a scris:

Intentionez sa preiau o Societate SRL( a soacrei mele)impreuna cu punctele de desfacere.Considerati ca este un avantaj avand in vedere ca societatea respectiva este infiintata in 1991 si nu are datorii sau sa infiintez una noua de gen Intreprindere Individuala (referindu-ma la costul acestora)?Mentionez ca societatea este platitoare de imp.forfetar ceea ce una nou infiintata este scutita timp de 1an de la infiintare.Va multumesc

Sigur nu are datorii? Faceti intai o "vizita" pe la administratia financiara si cereti fisa de platitor. S-ar putea sa aveti surprize! A.N.A.F. scoate datornici si din piatra seaca. De asemenea interesati-va cand a avut loc (daca a avut loc) ultimul control de fond din partea A.N.A.F. La un control de fond, s-ar putea de asemenea sa aveti surprize.
Succes!

P.S.: inclin sa-i dau dreptate lui @alcibiade. O firma noua, este o firma noua. La o firma veche, nu se stie ce este in spate. Sau ce pot "altii" sa gaseasca in spate.
Ultima modificare: Joi, 25 Martie 2010
Ana Muntianu, Consultant fiscal

Alte discuții în legătură

Infiintare srl stef71 stef71 in curand somer sub 35 de ani mai am posibilitatea de a infiinta un srl cu preturi reduse catre stat. respectivul srl ar avea ca obiect -servicii intretinere ... (vezi toată discuția)
Srl sau intreprindere individuala anitsirc anitsirc Cu rusine recunosc ca nu stiam de existenta formei \"intreprindere individuala\". Nu imi este foarte clar termenul... intreprinderea individuala este undeva ... (vezi toată discuția)
Srl sau intreprindere individuala? IPS IPS AS VREA SA DESCHID O AFACERE CARE SE OCUPA CU MONTAREA SI ANTRETINEREA UNOR APARATE DE AER FRESH(ODORIZATOARE),LA HOTELURI ETC . DACA STIE CINEVA CUM E MAI ... (vezi toată discuția)