avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1127 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale SRL SAU INTREPRINDERE INDIVIDUALA?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

SRL SAU INTREPRINDERE INDIVIDUALA?

AS VREA SA DESCHID O AFACERE CARE SE OCUPA CU MONTAREA SI ANTRETINEREA UNOR APARATE DE AER FRESH(ODORIZATOARE),LA HOTELURI ETC .
DACA STIE CINEVA CUM E MAI BINE SA INFIINTEZ SRL,SAU INTREPRINDERE INDIVIDUALA,NU INTENTIONEZ SA AM MAI MULT DE 3 ANGAJATI,CHELTUIELILE SANT SUB 10.000 EURO.,SI AN CE OBIECT DE ACTIVITATE SE ANCADREAZA?
PE DE ALTA PARTE APARATELE SANT DIN AFARA UNIUNII EUROPENE CUM E CU VAMA SI CU PLATILE AFERENTE.? MAI ALES DACA AM INTREPRINDERE INDIV., POT OBTINE AUTORIZATIILE DE INSTALARE AN LOCURILE PUBLICE CU INTREPR. INDIV?

APARATELE VOR FI MONTATE SI ANTRETINUTE DE MINE PE DURATA CONTRACTULUI EFECTUAT ANTRE MINE SI
EVENTUALUL CLIENT.

VA MULTUMESC.
Cel mai recent răspuns: hesperos , utilizator 20:45, 27 Iulie 2009
eu mi-as face un srl, avand in vedere ca veti lucra cu alte societati comerciale si veti avea si salariati.nu sttiu dar e mai de incredere o societate comerciala,mai ales ca o sa faceti si contracte de intretinere, ideal ar fi sa fiti platitor de tva, altfel clientii dvs nu-si vor putea deduce tva-ul din facturile dvs.si v-ar pute evita.
MULTUMESC FFFF MULT!
cu pl.daca mai aveti nelamuriri mai intrebati...
Buna. Am si eu de luat o decizie, va rog ajutor. Am o spalatorie auto, 2 angajati, infiintata ca SRL.Desi e de 6 luni deschisa am avut o gramada de controale. Mai mult trebuie sa platesc contabil, psi si protectia muncii.
E mai avantajos sa trec de la SRL la Intreprindere Individuala?
As scapa de controale? Ar mai fi necesar contabil? Multumesc.
Buna ziua. As avea o intrebare: pot transforma un SRL in intreprindere individuala? Nu as vrea sa inchid firma, dar vinzarile au scazut anul acesta atit de mult incit nu mai pot plati toate cheltuielile - la care se mai adauga si impozitul forfetar...

Daca raspunsul este pozitiv, care sint demersurile ce trebuie facute?
Va multumesc,
Dorin

Alte discuții în legătură

Lamuriri - intreprindere individuala mihail ch. mihail ch. sunt PFA din anul 1996 si acum as vrea sa-mi fac intreprindere individuala, si am unele nelamuriri: - eu mai lucrez la o intreprindere ca salariat de unde mi ... (vezi toată discuția)
Ii sau srl - avantaje si dezavantaje kmi36 kmi36 Buna seara ! As dori sa imi infiintez o firma. Care ar fi mai ok .: intreprinderea individuala sau SRL-ul ? Care ar fi avantajele si dezavantajele in ambele ... (vezi toată discuția)
Trecerea firmei din ii in srl morar dorina morar dorina buna, va rog frumos sa imi explicati ce trebuie sa fac pentru a trece o firma de la intreprindere individuala la statutul de SRL. iar pentru a fi platitor de ... (vezi toată discuția)