avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Titlu executoriu
Discuție deschisă în Executare silită

Titlu executoriu

Daca am un titlu executoriu cu sechestru pe apartament din 19.12.2006 din partea .... care a cesionat creanta si nu au facut nimic pina acuma.
Pot sa le cer prescriptie si sa anulez notificarea din C.F.?

Am mai multe blocari de C.F. si de acum 10 ani cind am fost girant si tot apar in C.F.

Multumesc frumos..
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Aprilie 2010
mihaigaby, utilizator
Cel mai recent răspuns: mihaigaby , utilizator 03:43, 24 Aprilie 2010
Introduceti actiune in instanta de constatare a implinirii termenului de prescripție a executării silite (conform art. 111 și art. 405 si urm. Cod proc.civ. si art. 6 Decret 167/1958 ) cerand sa se pronunte o hotarare pentru consfintirea, cu putere de lucru judecat, inexistenta dreptului.
O convorbire inregistrata de ...... in urma cu 2 ani poate sa intrerupa termenul de prescriptie?

Nu puteam sa vb cu ei daca nu acceptam sa fie inregistrata convorbirea.
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Aprilie 2010
mihaigaby, utilizator
1. Trebuie sa fiti sigur ca s-a implinit termenul de prescriptie a dreptului de a cere executarea silita. Sa va asigurati ca nu exista nici-o intrerupere sau suspendare a cursului prescriptiei dreptului de a executa.
2. Despre ce sechestru este vorba? Nu cumva BCR are inscris in CF in favoarea sa o ipoteca conventionala? Daca da, si daca au trecut mai mult de 3 ani de cand creditorul putea sa execute silit obligatia garantata cu imobilul, incercati direct la juristul bancii, cu o cerere prin care sa-i solicitati sa va elibereze o adeverinta de radiere a ipotecii din CF. Daca nu va raspunde abia atunci veti introduce o actiune in constatare cf.prev.art.111 C.pr.civ.

mihaigaby a scris:

O convorbire inregistrata de KEOPS in urma cu 2 ani poate sa intrerupa termenul de prescriptie?

Nu puteam sa vb cu ei daca nu acceptam sa fie inregistrata convorbirea.


Nu, in niciun caz!
Ultima modificare: Marți, 23 Martie 2010
Gabriela PĂDURARIU, Alte profesii
Pronuntarea de la ...... sa dat in 23.01.2007.
Intre timp am mai primit somati de la ........ ele pot intrerupe termenul de prescriptie ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Aprilie 2010
mihaigaby, utilizator
Ce pronuntare? Aveti cumva o hotarare judecatoreasca in acest sens? Daca da, inseamna ca titlul executoriu il constituie hotararea judecatoreasca.
Prescriptia va curge de la data cand se naste dreptul de a cere executarea silita. In cazul dvs., de la data la care hotararea a ramas irevocabila (daca vorbim despre o decizie civila!).

In privinta somatiilor trimise de recuperator: aceste somatii nu sunt "acte de executare". Ele probabil au fost facute in afara executarii silite, doar pentru a va convinge sa va platiti datoria, fara ca recuperatorul sa fi apelat la un executor.

Sunteti sigur ca nu a fost constituit nici-un dosar de executare silita?

Alte discuții în legătură

Cpntestatie la executare (art.399 al.1) sau actiune in constatare (art.111 cpc) ? ContSters40598 ContSters40598 In cazul in care impotriva debitorului nu s-a pornit executarea silita mai bine de 5 ani de cand titlul executoriu putea fi pus in executare , ce cale are ... (vezi toată discuția)
Prescrisa sau nu? ContSters40598 ContSters40598 Intro executare silita s-a constatat perimarea dosaruuli de executare cu consecinta desfiintarii executarii silite. Intre timp s-a implinit si termenul de ... (vezi toată discuția)
Procedura suspendarii cursului prescriptiei executarii silite ContSters40598 ContSters40598 Daca in timpul judecarii unei actiuni apar cauze de suspendare fie voluntara, fie de drept (facultativa sau judecatoreasca), pentru a determina sistarea ... (vezi toată discuția)