Tratamentul in cazul persoanelor infectate cu HIV se stabileste in functie de o serie de parametri ai starii de sanatate a pacientului, parametri care se stabilesc printr-un set de analize specifice. Aceste analize nu s-au realizat anul trecut decat in primele 3 luni la nivel general, si cu mici exceptii, inca o perioada, in functie de rezervele fiecarui spital. Nici anul acest nu a inceput mai bine, nu se realizeaza aceste analize peste tot.
Conform legii 584, asigurarea acestei monitorizari este obligatorie in Romania, iar institutiile abilitate raspund cumva pentru realizarea lor. In acest sens noi vrem sa tragem la raspundere Ministerul Sanatatii, in primul rand pentru a atrage atentia asupra acestei grave probleme cu care se confrunta persoanele seropozitive in Romania si, de ce nu, sa cerem daune pentru aceste persoane carora starea de sanatate le-a fost afectata.
V-as ruga, daca aveti timp sa va ganditi si sa ne spuneti si noua daca e posibil un astfel de proces, cum ne-am putea incadra mai bine in legislatie, cum ati proceda dumneavoastra.
Asteptam cu nerabdare opiniile dumneavoastra.
Va multumim!
am vazut in lege o serie de alte autoritati....ONGuri care se infiinteaza pentru cei infectati....si trimitere la o groaza de alte.....norme, normative, ordine..... eu zic sa cititi tot ce se poate din legislatie sa cautati acolo atributii pe care aceste institutii le-ar avea si pe care le-a incalcat......apoi pornit la razboi....
din punctul meu de vedere, singurele institutii comptente pentru derularea si implementarea Programului National pentru supravegherea si controlul HIV in Romania sunt Ministerul Sanatatii si Casa nationala de Asigurari de Sanatate. De ce ? pentru ca acest Program este un program Natioal constituit, gestionat si finantat de Ministerul Sanatatii prin Casa nationala de Asigurari de Sanatate cu finanare integrala de la bugetul de Stat. Partea de implementare a acestui Program, cade in sarcina unitatilor medicale avizate si autorizate de Ministerul Sanatatii. Daca acestea nu au efectuat analizele in cauza solicitantilor au fost cel mai sigur ca nu au avut fonduri suficente. Dar nu au avut fonduri pentru ca, Ministerul Sanatatii ori nu a deblocat fondurile necesare, ai nu au calculat corect cifra necesara pentru efectuarea acestor analize tuturor celor infectati, la nivel national. Oricum am privi situatia, avand in vedere ca exista un Program national atentie NATIONAL pentru supravegherea si controlul HIV gestionat de Ministerul Sanatatii, aceasta este singura institutie care poate sa isi asume responsabilitatea fata de pacientii infectati.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Lege hiv
van_Blond
Buna ziua! As dori sa stiu daca conform legistlatiei Romaniei(codul Penal+codul Civil samd) sunt obligat sa divulg statutul meu hiv partenerilor cu care ... (vezi toată discuția)