avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... CURATELA
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

CURATELA

Un reclamant in procesul de divort cu handicap de gradul1 nu a reusit sa semnaze mandatul pentru a fi reprezentat de un avocat ,care este procedura ca el sa poata fi reprezentat in instanta de avocat ?curatela ?cine curator ?persoana care/l ingrijeste sau avocatul?daca obtine curatela ingrijitoarea ea trebuie sa se prezinte in instanta asistata de avocat sau nu este obligatoriu este suficienta delegatia semnata de curator?
Cel mai recent răspuns: ContSters116348 , utilizator 17:46, 22 Martie 2010
depinde .. ce fel de handicap de gr I avea reclamantul? ca punerea sub curatela se face daor cand o pers nu poate sa mai faca acte de dispozitie fara a se prejudicia singur
Buna ziua !
Curatela este o institutie reglementata de C. fam., si care are ca scop ocrotirea juridica a unor persoane fizice aflate in situarii speciale, prevazute de lege. Ea este organizata de autoritatea tutelara. Curatela se instituie pentru ocrotirea unei persoane capabile, dar care, din cauza batranetii, a bolii sau a unei infirmitati fizice, nu poate personal sa-si administreze bunurile sau sa-si apere interesele in conditii multumitoare. Ea se instituie la cerere sau din oficiu, dar cu consimtamantul celui reprezentat. Curatela nu aduce atingere capacitatii celui reprezentat si este supusa acelorasi reguli care guverneaza mandatul
In aceste conditii curatorul poate incheia mandatul de reprezentare in numele reclamantului cu handicap. In aceste conditii in instanta se poate prezenta numai avocatul.
Cu stima !
m-ati salvat dintr-o situatie penibila,multumesc si Domnul sa va ajute in tot ce faceti. d.le Zaharia

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Curator andryzs andryzs Cine are dreptul de a incredinta 2 femei (cu certificat tip handicap mintal,parintii decedati, boli sechelare etc.) unui curator? Curatorul poate sa fie ... (vezi toată discuția)
Tutore Vlad2013 Vlad2013 Care sunt conditiile ca o persoana sanatoasa si bine primita sa fie tutore unei persoane adulte,cu probleme de sanatate sau de varsta? In ce consta acest ... (vezi toată discuția)
Obtinerea interdictiei ! corinuta corinuta Sunt jurista debut. si am o clienta care are o problema. Fiica ei in varsta de 26 de ani a fost diagnosticata cu oligofrenie gr. I a fost manipulata de doi ... (vezi toată discuția)