avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... este legala vanzarea prin licitatie de catre ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

este legala vanzarea prin licitatie de catre administratorul judiciar daca inca nu s-a depus planul de reorganizare?

buna ziua,
m-ar interesa sa stiu daca este legala vanzarea prin licitatie a unui imobil proprietatea debitorului (aflat in procedura de insolventa) in urmatoarele conditii:
- debitorul si-a exprimat intentia de a depune plan de reorganizare
-termenul in care trebuie planul (adica 30 de zile de la data afisarii tabelului definitiv al creantelor) nu a trecut, deci planul nu a fost depus
-s-a dispus vanzarea unui intreg imobil a carui valoare este mai mare decat suma creantelor, si era normal (cum altfel ar fi urmat sa fie propus in planul de reorganizare facut de debitor) sa se faca o vanzare pe bucati

astfel, eu as considera ca atata timp cat nu s-a depus planul si nu a fost aprobat (in care plan s-ar fi aflat mentiunea ca se va vine imobilul, total sau partial), administratorul judiciar nu poate vinde prin licitatie imobilul, pt ca daca se vinde, atunci pe ce baza se mai face planul de reorganizare?

astept pareri....va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters102066 , utilizator 10:31, 23 Martie 2010
Nu este normal, daca administratorul judiciar a facut vanzarea de capul lui:Art. 36 din Leghea 85/2006 "De la data deschiderii procedurii se suspenda de drept toate actiunile judiciare sau extrajudiciare pentru realizarea creantelor asupra debitorului sau bunurilor sale."
Cred totusi ca despre aceasta actiune a avut cunostinta si administratorul special sau patronul.De obicei sunt mana-n-mana.
@procmarci

De unde ati tras aceasta concluzie ca sunt pe mana cei doi- adm judiciar si patron?
Admin/lichidatorul judiciar merge doar pe mana lui in sensul ca isi urmareste interesul vanzarea bunurilor cat mai rapid, incasarea onorariului lunar si a celui de succes si ... inchiderea procedurii.

Vanzarea in mod cert nu s-a facut in temeiul art 36 - acel articol este pentru creditorii societatii debitoare care sunt tinuti de a-si indestula creantele prin inscrierea la masa credala si nu separat prin actionarea debitorului prin executare silita.

Vanzarea bunurilor mobile/imobile se face dupa ce se parcurg anumite proceduri, iar daca adm judiciar a procedat cum a descris @marikO atunci contestati masura la jud sindic si solicitati anularea vanzarii.

Cu stima

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire insolventa Ccnbooks Ccnbooks Buna ziua! Am urmatoare nedumerire.O persoana apropiata mie detine o societate care in prezent se afla in procedura de insolventa.Desi o vreme a reusit sa ... (vezi toată discuția)
Patrimoniu firma in insolventa horiacris horiacris Buna ziua. Casele construite de o firma aflata in insolventa sunt considerate produse ce pot fi vandute ca orice alt produs , sau sunt considerate ca facand ... (vezi toată discuția)
Insolventa prin reorganizare gheor gheor O societate aflata in insolventa prin reorganizarea are un credit garantat cu un bun imobil aflat in proprietatea personala a administratorului, poate fi ... (vezi toată discuția)