avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... doresc sa ma lamuresc
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

doresc sa ma lamuresc

Daca ma voi casatori cu un cetatean strain la el in tara, la primarie iar apoi voi transcrie actele la ambasada romaniei ce drepturi mi se vor cuvine? Mi se vor recunoaste drepturile de cetatean roman sau ma voi supune in totalitate drepturilor tarii respective. Ce se va intampla daca voi avea un copil cu el?
Cel mai recent răspuns: Adrian Marin , Consilier juridic 22:11, 27 Martie 2010
Ar fi bine sa precizati si tara.
In tarile arabe pierdeti orice drept, in tari europene nu pierdeti nici un drept. De castigat... doar in timp, rezidenta, cetatenie etc.
Precizati la ce drepturi va referiti mai exact . Transcrierea actului de casatorie in registrele de stare civila romanesti nu va acorda niciun drept . Sunteti si ramaneti cetatean roman chiar daca va casoriti cu un cetatean strain . Daca indepliniti conditiile impuse de statul strain unde intentionati sa va casatoriti veti poutea obtine cetatenia statului respectiv . In masura in care veti naste un copil in tara respectiva copilul va beneficia de legislatia tarii respective .
Imi cer scuze pentru mesajul incomplet. Este vorba despre casatoria cu un algerian. Doresc sa ma casatoresc la el in tara si sa revenim in Romania. Ne iubim ca si orice alt cuplu din lumea asta si dorim sa fim impreuna.
Am dorit sa fiu informata de toate riscurile deciziei mele.
Va multumesc!
Adaug: Doresc in continuare sa fiu informata de toate riscurile deciziei mele.
ane maria a scris:

Adaug: Doresc in continuare sa fiu informata de toate riscurile deciziei mele.

Toate riscurile ? Din punct de vedere al cetateniei nu exista niciun risc , ramaneti cetatean roman , viitorul sot o sa obtina cetatenia romana (daca doreste) dupa indeplinirea conditiilor de obtinere a acesteia .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie in franta apetra apetra in cazul casatorie cu un cetatean francez in Franta, casatoria este recunoscuta automat in Ro sau trebuie facute formalitati specifice? (vezi toată discuția)
Casatorie dubla mayaaa25 mayaaa25 Daca ma poate cineva informa despre situatia data..am fost casatorita cu sotul meu in 2005, avem un copil, dupa un an ne-am despartit dar pina in prezent nu ... (vezi toată discuția)
Obtinere cetatenie româna pt copil 1an si jumatate Elisacucu Elisacucu Buna ziua, Copilul meu este născut in SUA, cetățean american. Eu sunt maritata cu tatăl lui, cetățean roman-american. In luna Iunie 2011 m-am ... (vezi toată discuția)