avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie comuna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie comuna

Buna Seara!
Am mai scris ....si voi mai scrie!!
Am un baietel de 2 ani care in momentul de fata se afla in ingrijirea mamei,eu si aceasta fiind despartiti legal.
Intrebarea mea este urmatoarea: pot obtine in instanta custodia comuna a copilului in sensul ca acesta sa locuiasca o perioada la mine(ex :1 saptamana)si o perioada la ea,in egala masura?
Mentionez ca am o situatie materiala f buna,detin o casa nou construita, cu etaj,curte in care i-am amenajat tobogan,leagan,loc de nisip pt joaca,dormitor complet amenajat pt copil si in plus,acesta ar putea fi sub directa supraveghere atat a mamei mele cat si a prietenelei mele actuale care locuieste cu mine.
Va multumesc anticipat pt raspuns!
Sandu
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 21:07, 22 Martie 2010
Nu exista notiunea de custodie comuna in legislatia in vigoare, prin urmare orice cerere in acest sens VA FI RESPINSA CA INADMISIBILA.

Legea actuala prevede ca minorul va fi incredintat spre crestere isi educare doar unuia dintre parinti
Nu se poate solicita LEGAL ceeace doriti dvs.Puteti , in schimb sa va intelegeti AMIABIL in sensul asta, insa nici o instanta nu v-o poate acorda.

puteti in schimb solicita incredintarea minorului catre dvs. asta insa presupune lupta, administrare de probe .....

Custodia comuna nu e prevazuta de legislatia in vigoare.
Dar, puteti solicita instantei fie incredintarea, fie stabilirea unui program de vizitare a minorului, de ex. in fiecare zi o ora, doua week-end-uri pe luna, vacanta de Paste intr-un an, cea de Craciun in urmatorul, jumatate din vacanta de vara etc.

Ganditi-va cum v-ati dori dvs. sa fie legatura cu minorul, dar totusi in interesul lui, pt ca o sapt. la un parinte si una la celelalt il va debusola complet, nu va sti unde e "acasa" etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept vizita la minor solenza solenza buna ziua.am o colega care a divortat acum cateva luni.in urma intelegerii in fata judecatorului si a sentintei de divort s a stabilit domiciliul copilului ... (vezi toată discuția)
Proces de divort chrysler_sro chrysler_sro buna ziua.am si eu nevoie de niste lamuriri.sunt casatorit de 3 ani si avem si o fetita de 3 ani,si de o perioada nu ne mai intelegem ea a fost plecata ... (vezi toată discuția)
Drepturi parintesti, obtinere flory89 flory89 Buna ziua am o fetita de 6 ani,sunt despartita de tatal ei de 3 ani ,nu am fost casatoriti, iar el are custodia copilului doar pt ca ii poarta numele nu am ... (vezi toată discuția)