Buna seara! Am si eu o mica problema si va rog sa ma lamuriti cat de cat daca se poate.
Sunt educatoare titulara pe post de 3 ani intr-un sat ce apartine unei comune (3 sate in total). Am definitivatul luat, si sunt inscrisa la master (an 1) la facultatea de psihologie si stiinte ale educatie. De anul urmator, am reducere/restrangere de activitate (nu sunt destui copii pentru a forma o grupa de prescolari - gradinita). Vreau sa ma mut la oras si, fiind la reducere de activitate, sunt in primele grupe in ceea ce priveste transferul la oras. De la conducerea scolii, mi s-a comunicat ca, cu toate ca pe postul meu pe care sunt titulara, va fi reducere de activitate, nu ma voi putea muta in mediul urban deoarece titulara pe postul din satul vecin (ce apartine aceeasi comune) are punctaj mai mic si ea va fi transferata la oras, iar eu voi fi titularizata pe postul ei. Motivul dat de ei a fost ca eu am punctaj mai mare (cealalta mai mic - nu are definitivatul dat) si ca raportarea reducerii de activitate se face pe comuna, si, astfel, o transfera pe ea. Ce nu inteleg eu este ca reducerea de activitate se face pe postul meu (pe gradinita din satul meu), iar deoarece am punctaj mai mare, eu sunt defavorizata cand este vorba de transfer in mediu urban? Exista asa ceva in lege? Mai mult, cand mi s-a spus acestea, au mentionat ceva de genu ca ma vor pune titular pe celalalt post unde nu este reducere de activitate si, astfel, cealalta educatoare poate sa aiba aceasta restrangere de activitate. Daca iau acestea in considerare, inseamna ca (cel putin) anul acesta eu eram titulara pe alt post din alt sat si predau intr-un alt sat total diferit. Si, practic, daca asa ar fi fost, eu ar fi trebuit sa fac transfer de la o gradinita la alta si nu am semnat asa ceva. Mai mult, toate inspectiile care au fost in comuna au fost trimise la mine, si cred ca s-a scris undeva unde s-a facut inspectia (adica satul, locatia), data, cine a fost educatoarea, respectiv gradinita.
Va rog sa ma lamuriti daca e posibil asa ceva si ce spune legea in privinta asta.
Daca nu am exprimat bine, va rog sa imi ziceti, eventual sa imi adresati niste intrebari si raspund la ele in cel mai scurt timp.
Astept raspunsul dvs.
Va multumesc si imi cer scuze pentru deranj.
CG
Cel mai recent răspuns:
dredd4becks , utilizator
10:00, 23 Martie 2010