avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 335 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reducere/Restrangere de activitate invatamant ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reducere/Restrangere de activitate invatamant prescolar, mediu rural

Buna seara! Am si eu o mica problema si va rog sa ma lamuriti cat de cat daca se poate.
Sunt educatoare titulara pe post de 3 ani intr-un sat ce apartine unei comune (3 sate in total). Am definitivatul luat, si sunt inscrisa la master (an 1) la facultatea de psihologie si stiinte ale educatie. De anul urmator, am reducere/restrangere de activitate (nu sunt destui copii pentru a forma o grupa de prescolari - gradinita). Vreau sa ma mut la oras si, fiind la reducere de activitate, sunt in primele grupe in ceea ce priveste transferul la oras. De la conducerea scolii, mi s-a comunicat ca, cu toate ca pe postul meu pe care sunt titulara, va fi reducere de activitate, nu ma voi putea muta in mediul urban deoarece titulara pe postul din satul vecin (ce apartine aceeasi comune) are punctaj mai mic si ea va fi transferata la oras, iar eu voi fi titularizata pe postul ei. Motivul dat de ei a fost ca eu am punctaj mai mare (cealalta mai mic - nu are definitivatul dat) si ca raportarea reducerii de activitate se face pe comuna, si, astfel, o transfera pe ea. Ce nu inteleg eu este ca reducerea de activitate se face pe postul meu (pe gradinita din satul meu), iar deoarece am punctaj mai mare, eu sunt defavorizata cand este vorba de transfer in mediu urban? Exista asa ceva in lege? Mai mult, cand mi s-a spus acestea, au mentionat ceva de genu ca ma vor pune titular pe celalalt post unde nu este reducere de activitate si, astfel, cealalta educatoare poate sa aiba aceasta restrangere de activitate. Daca iau acestea in considerare, inseamna ca (cel putin) anul acesta eu eram titulara pe alt post din alt sat si predau intr-un alt sat total diferit. Si, practic, daca asa ar fi fost, eu ar fi trebuit sa fac transfer de la o gradinita la alta si nu am semnat asa ceva. Mai mult, toate inspectiile care au fost in comuna au fost trimise la mine, si cred ca s-a scris undeva unde s-a facut inspectia (adica satul, locatia), data, cine a fost educatoarea, respectiv gradinita.

Va rog sa ma lamuriti daca e posibil asa ceva si ce spune legea in privinta asta.
Daca nu am exprimat bine, va rog sa imi ziceti, eventual sa imi adresati niste intrebari si raspund la ele in cel mai scurt timp.

Astept raspunsul dvs.
Va multumesc si imi cer scuze pentru deranj.

CG
Cel mai recent răspuns: dredd4becks , utilizator 10:00, 23 Martie 2010
deschideti un subiect cu tema asta pe edu.ro...exista si restrangere la cerere
Buna !

Te rog sa citesti Metodologie privind mişcarea personalului didactic din învăţământul preuniversitar , acolo vei afla ca cei care sunt in restrangere de activitate au prioritate in fata tuturor la pretransferari . Acum se pune problema cine pleaca din unitate , de obicei intra in restrangere de activitate cadrele care au punctajul cel mai mic ( de exemplu daca dintr-o unitate se reduce un post de educatoare se face aprecierea tuturor educatoarelor din unitate ( pe baza fisei din Metodologie privind mişcarea personalului didactic din învăţământul preuniversitar ) si cea cu punctajul cel mai mic pleaca . Eu cred ca tu ai venit cu decizia de numire pe unitatea din comuna , nu ai venit pe structura unde lucrezi ( te rog sa-mi spui daca e asa ) , atunci ar trebui sa se realizeze punctajul tuturor si cea cu punctaj mai mic pleaca , dar exista si posibilitatea ca tu sa-ti depui o cerere catre directiune si una catre Consiliul de administratie prin care ceri tu restrangerea , asta mai ales daca pe decizia ta de numire scrie titulara la structura unde esti . Trebuie sa te gandesti ca la restrangerea de activitate nu vei fi doar tu , pot fi si alte cadre din alte unitati sau judete care solicita acel post si care pot avea punctaj mai mare ca tine , deci gandeste-te sa nu risti cumva sa pierzi ambele posturi . Bafta ! Apropo ai voie sa te transferi de la sat la oras doar daca la concursul de titularizare ai obtinut minim nota 7 .
Daca decizia de numire este pe structura unde lucrezi ai dreptul la reducere .
Ultima modificare: Luni, 22 Martie 2010
RARY, utilizator
Multumesc pt raspunsuri. Cred ca e asa cum zici, ca sunt numita pe unitatea din comuna, nu pe structura. Altfel, nu inteleg cum s-ar face asa ceva. O sa merg la directiune sa fiu sigura, sa imi arate actele si gata. Dar voi scrie si o cerere de restrangere, poate reusesc cumva. Mersi mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenire pe " treapta superioara" in invatamant ela03 ela03 Buna ziua. Lucrez in invatamant, titulara de 10 ani, avand dubla specializare, invatator/educator. Acum 10 ani am obtinut un post de invatator in Timisoara ... (vezi toată discuția)
Titularizare educatoare conf art 253 ne_interesant ne_interesant Sunt educatoare suplinitoare de 2 ani intr-o unitate de invatamant din mediul rural( 4 educatoare in total celelalte 3 sunt titulare), in 2010 am dat examen de ... (vezi toată discuția)
Restrangere activitate invatamant nicascoala nicascoala Buna ziua, In situatia cand o scoala se arondeaza la alta scoala (datorita nr, de elevi scazut) vor exista 2 cadre didactice la o specializare( cadrul de la ... (vezi toată discuția)