avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediul de ingrijirea copilului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediul de ingrijirea copilului

sint in spania de 2 ani.
am lucrat legal -1 an- pina la 31/05/2007 datala care amnascut o fetita.
aveam dreptul la concediul pentru cresterea copilului pina la 2 ani?
multumesc pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:33, 23 Martie 2010
Incepand cu data de 1 ianuarie 2009, persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, de pana la 3 ani, precum si de o indemnizatie lunara in cuantum de 600 lei sau, optional, in cuantum de 85% din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni, dar nu mai mult de 4.000 lei.
[ link extern ]
Drepturile prevazute de OUG nr.148/2005 se acorda în situatia în care solicitantul îndeplineste cumulativ urmatoarele conditii:
a)este cetatean român, cetatean strain sau apatrid;
b)are, conform legii, domiciliul sau resedinta pe teritoriul României;
c)locuieste împreuna cu copilul/copiii pentru care solicita drepturile si se ocupa de cresterea si îngrijirea acestuia/acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil nicu1506 nicu1506 as dori sa stiu daca in media veniturilor realizate de mine in ultimele 12 luni in Romania poate intra si veniturile realizate de mine in strainatate simultan ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere a copilului andrea_palko andrea_palko Buna seara Am nascut in luna august 2009, iar in prezent sunt in concediu de crestere a copilului. Doresc sa ma intorc la munca dupa ce fetita va implini 1 an ... (vezi toată discuția)
Venit crestere copil MICU3 MICU3 Se poate lua in calcul conventia civila pe langa venitul dintr-un contract de munca la calcului indemnizatiei de crestere copil? (vezi toată discuția)