avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cerere interventie -taxa timbru
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cerere interventie -taxa timbru

Stie cineva cat e taxa de timrbu pentru o cerere de interventie accesorie?
Cel mai recent răspuns: eu_la_patrat , utilizator 11:06, 25 Ianuarie 2007
O parere...:)
Interventia accesorie, datorita faptului ca nu e o adevarata cerere de chemare in judecata, continutul ei fiind mult simplificat, nu cred ca ar trebui timbrata - se face doar o simpla aparare.
Conform normelor de aplicare a legii nr. 146/1997, cererile de interventie se timbreaza avandu-se in vedere valoarea obiectului cererii principale.

Dar din punctul meu de vedere intrucat e vorba de o cerere de interventie accesorie prin care nu se invoca un drept propriu, consoder ca taxa ar treebui sa fie fixa.

Si totusi nu stiu cat e #-o
"Art. 10. - Cererile reconvenţionale, cererile de intervenţie şi de chemare în garanţie se taxează după regulile aplicabile cererii sau acţiunii principale."
Asa zice Lg. 146/1997.
Deci, ar cam trebui s-o timbrezi.
Insa eu raman la prima mea parere.
eu sunt de acord ca trebuie sa o timbrez dar cu cat? avand in vedere ca e cerere de interventie accesorie nu se poate raporta la valoarea cererii introductieve de instanta.
Interventia accesorie fiind o simpla aparare, eu nu cred ca ar trebui sa o timbrezi, asa cum nu timbrezi nici intampinarea.

Dar de ce nu astepti sa ti se invoce acest lucru, si apoi, instanta sa-ti stabileasca si cuantumul;)

Alte discuții în legătură

Cererea de interventie in favoarea reclamantului Faur Ionela-Carmen- Cabinet de Avocat Faur Ionela-Carmen- Cabinet de Avocat Cererea de interventie in favoarea reclamantului se timbreaza ? Avand in vedere ca prin aceasta cerere nu se cere nimic , decat , se urmareste apararea ... (vezi toată discuția)
O cerere de interventie accesorie in interesul paratului se timbreaza? leusan leusan In cazul cererii de intervenient in sprijinul paratei se taxeaza cererea si daca da cat? (vezi toată discuția)
Taxa judiciara de timbru pentru o cerere reconventionala teslovan florentina teslovan florentina Buna ziua.Va rog sa-mi spuneti -tot caut in codul civil si legea 146/1997 si nu sunt lamurita.: 1.O cerere reconventionala se taxeaza-se percepe taxa ... (vezi toată discuția)