avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cererea de interventie in favoarea reclamantului
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cererea de interventie in favoarea reclamantului

Cererea de interventie in favoarea reclamantului se timbreaza ?
Avand in vedere ca prin aceasta cerere nu se cere nimic , decat , se urmareste apararea dreptului reclamantului , poate fi necesara timbrarea ?
Ultima modificare: Vineri, 7 Iunie 2013
Faur Ionela-Carmen- Cabinet de Avocat, Avocat
Buna ziua,
DA!
Chiar daca cererea de interventie in favoarea reclamantului nu are un obiect evaluabil in bani ea se timbreaza ?
Daca se timbreaza , iar cererea accesorie , este in favoarea reclamantului , nu se ajunge la o dubla timbrare a cererii reclamantului ?
O asemenea cerere accesorie se timbreaza la fel ca si cererea principala ?
Daca este actiune neevaluabila in bani este o taxa fixa si se plateste de catre intervenientul accesoru. Nu semnifica o dubla timbrare a cererii reclamantului ci timbrarea cererii de interventie. Fara plata cestei taxe nu se va lua in discutie cererea de interventie.

Art. 10 Legea 146/1997 actualizata a taxelor de timbru: "Cererile reconvenţionale, cererile de intervenţie şi de chemare în garanţie se taxează după regulile aplicabile cererii sau acţiunii principale".

Actiunea principala , a reclamantului este evaluabila in bani . S-a platit o taxa de timbru de 1350 lei .
Insa obiectul interventiei accesorii , nu este evaluabil in bani .
Intervenientul a facut cerere pentru apararea reclamantului in care solicita instantei sa nu tina seama de o modificare facuta intr-un inscris fara acordul sau , modificare care l-ar prejudicia pe reclamant daca instanta ar tine seama de ea .
Pentru taxarea acestei cereri accesorii poate fi vorba de taxa de 8 lei prevazuta la art.13 din legea 146/1997 ?
Multumesc pentru raspuns !
Pentru toti cei care cauta un raspuns la intrebarea : " Cererea de interventie in favoarea reclamantului , se timbreaza ? " , trebuie sa stiti ca instanta de judecata nu mi-a solicitat timbrarea !
Presupun ca pentru simplul motiv ca este vorba despre o simpla aparare si nu de invocarea unui interes propriu , evaluabil in bani .
Iar pentru toti cei care indica art.10 din legea 146/1997 si afirma ca cererea de interventie se va timbra la fel cum a timbrat reclamantul , ii rog sa incerce sa inteleaga mai bine acel text , deoarece nu la asta se refera ...

Bafta !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere interventie -taxa timbru Cabinet Av. Irina Rosulescu Cabinet Av. Irina Rosulescu Stie cineva cat e taxa de timrbu pentru o cerere de interventie accesorie? (vezi toată discuția)
O cerere de interventie accesorie in interesul paratului se timbreaza? leusan leusan In cazul cererii de intervenient in sprijinul paratei se taxeaza cererea si daca da cat? (vezi toată discuția)
Intervenientul în interesul pârâtului trebuie sã timbreze? leusan leusan Exista urm situatie. Un intervenient accesoriu in favoarea paratului este obligat de instanta la plata taxei de timbru egala cu a reclamantului,desi ... (vezi toată discuția)