avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... COPIL NASCUT DUPA DIVORT
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

COPIL NASCUT DUPA DIVORT

buna.am si eu o intrebare ...am divortat in martie si am nascut in iulie,iar copilul este recunoscut de tata si ii poarta numele.eu vreau sa plec din tara,dar el nu vrea sa-mi dea acordul.mai am vreo posibilitate de a pleca cu bb,fara acordul lui? va multumesc
Cel mai recent răspuns: alina27 , utilizator 18:05, 19 Martie 2007
pai aici e problema...minorul este deja la mine.privind minorul nu am avut nimic de impartit la tribunal.el doar l-a recunoscut si atat.nu am pensie alimentara,nu am nimic iar in divort este specificat : nu au rezultat copii minori !nu inteleg nimic ce sa fac si cum sa fac,e clar ca e doar rautate din partea lui....dar asta e.ms mult iar .cred ca te-am innebunit;)
Hotararea e corecta. Instanta nu putea spune nimic referitor la copil pentru ca el nu exista in momentul in care s-a pronuntat divortul.
Urmatorul pas pe care trebuie sa-l faci - il dai in judecata pe fostul sot pentru ca instanta, prin hotarea ce va pronunta, sa-ti incredinteze tie copilul. Ai nevoie de acest act din care sa reiasa ca ti s-a incredintat tie.
da,tu ai dreptate dar ...mi-l incredinteaza doar spre crestere,dar fara drepturi depline.el ramane tata biologic,deci am nevoie de semnatura lui in continuare.eu daca introduc aceasta hotarare,el va avea drept de vizita,deci...am nevoie de el .deja arat asa X-( si cred ca si tu la fel,ca te-am deranjat .ms frumos ,esti o draguta
Inainte sa arati asa X-(, preventiv, intereseaza-te de ce acte iti trebuie pentru a pleca cu copilul din tara.
o declaratie ca el este de acord sa trec minorul pe pasaportul meu,fac pasaportul si pe urma alta declaratie ca este de acord sa plec cu el din tara ........si gata.pana acum mi-a zis ca nu-i nici o problema,iar in seara asta mi-a zis...ca eu pot sa plec dar fara copil,ceea ce el stie ca eu nu fac.

Alte discuții în legătură

Stabilirea domiciliului minorului in strainatate, reinnoirea pasaportului unui minor roxfelix roxfelix Am o sentinta de divort definitiva si irevocabila din Iunie 2005, prin care minorul imi este incredintat spre crestere si educare numai mie . In Iunie 2011, am ... (vezi toată discuția)
Plecare din tara cu copilul aflat in custodie mr_bachus mr_bachus O mama care a obtinut custodia copilului in urma unui divort, poate plaeca in strainatate intr-o tara membra a Uniunii Europene impreuna cu acesta, fara ... (vezi toată discuția)
Scoaterea copilului din tara - divortat LucianIonut LucianIonut Prietena mea care sunt momentan cu ea sa despartit nu de mult.Ea a plecat in italia sa lucreze si sa trimita bani acasa ca el nu lucra,se lasa mereu d emunca ... (vezi toată discuția)