avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale NELAMURIRE GRADINITA
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

NELAMURIRE GRADINITA

Am o mare dilema in legatura cu infiintarea unei gradinite particulare. Conform legii invatamantului, ca sa poti desfasura o astfel de activitate trebuiea sa fi non-profit; si totusi, pe site-ul ministerului, mai mult de jumatate din gradinitele cu autorizatie sunt infiintate ca societati comerciale! Cum este posibil? Unde este aceasta scapare pe care eu nu o gasesc?
Cel mai recent răspuns: julien_slbz , utilizator 15:41, 24 Ianuarie 2007
Din ce spuneti dvs. deduc ca gradinitele pot fi organizate atat de o asociatie sau fundatie (non-profit), cat si de catre societati comerciale(in baza cod CAEN 853). In primul caz, taxele se achita sub forma de sponsorizari. Acestea includ cursurile cu profesorii de specialitate, nu se percepe TVA si sunt in functie de eventualele sponsorizari obtinute de asociatie sau fundatie. In al doilea caz, se aplica normele de contabilitate normala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintarea unei gradinite particulare bluewrites2you bluewrites2you Buna ziua,va rog sa-mi spuneti daca pentru o gadinita particulara este nevoie de acreditare? (vezi toată discuția)
Acte infiintare gradinita privata GALAG GALAG Buna ziua! As dori sa stiu ce acte imi trebuiesc (prin asta inteleg inclusiv avize, conditii speciale legale, etc) ca sa infiintez o gradinita privata. De ... (vezi toată discuția)
Gradinita particulara biaene biaene pot infiinta o gradinita particulara in cadrul unei societati comerciale (vezi toată discuția)