am gasit pe net o firma din brasov si am contactat-o am depus CV,am fost la interviu si am obtinut un contract de munca individual sa lucrez la o familie supraveghere 2 copii si putin menaj,totul semnat si parafat de notar,traduceri,etc.,noroc ca mi-au oferit bilet de avion dus intors deschis.Contract pe un an cu posibilitate de prelungire pana la 4 ani.Stiind ca voi locui la acea familie am plecat acolo pregatita ptr.o astfel de munca.Cand am ajuns in Cipru am fost preluata de firma mediatoare din Cipru si ...dupa doua zile de asteptare,cazata in holul unui apartament al firmei respective am primit alta oferta sa muncesc la un restaurant,in fine ce vreau sa ma ajutati sa aflu daca pot recupera banii cheltuiti daca nu s-a respectat contractul cu care am plecat,am suferit si psihic cand am constatat ca e tzeapa,am facut foamea pe acolo desi am muncit,nu am fost platita deoarece am plecat la 4 zile de la restaurant,am fost repartizata apoi la o familie unde am lucrat 7 zile,iar nu am fost platita si am reusit prin alt intermediar sa muncesc o luna si din salariu acesta a retinut jumatate drept comision de mediere.Am citit mai tarziu pe site ambasadei Rom.din Cipru ca nu au nici-o valoare contractele intocmite in Romania.;)Atunci ptr.ce mi-au luat atatia bani cei de la firma din brasov?450RON intocmire acte,1500RON contractul de munca,1700 biletul de avion,50 euro mi i-a cerut in Cipru ptr.cazarea in hol.POT DA IN JUDECATA ACEASTA FIRMA CA SA RECUPEREZ BANII PTR.CA A FOST O MARE TZEAPA?am intalnit acolo multi romani in aceeasi situatie,pacaliti si de alte firme din tara.Va multumesc,multi imi zic sa-mi vad de treaba ca nu mai vad banii,ba ma trezesc ca ma loveste o masina pe drum,sau alt mod de a fi facuta sa tac;)#-o
toata lumea se fereste de acest subiect...afecteaza pe cineva daca analizeaza aceasta situatie care se refera la multi romani care au crezut in astfel de firme autorizate de cine?
pt. a va putea ajuta trebuie sa reproduceti aci, pe site, continutul contractului sau, pe cat posibil, clauzele sale esentiale: parti, durata, preturi, clauze penale, etc.........
contractul mi-a fost retinut in Cipru de firma de mediere,dupa ce mi l-au cerut sa verifice ceva,nu am putut sa-l recuperez,noroc ca nu le-am dat si pasaportul,am doar actul aditional,contractul de mediere,si concluzia celor de la inspectia muncii din care reese ca pot da in judecata firma din brasov,dar am nevoie de avocat si nu mai am bani,ce mai pot sa fac in acest caz?Multumesc ptr.raspunsul anterior
Este vorba de firma B&B Profesionalss s.r.l brasov,aviz amatorilor,"s-au incalcat conditiile prevazute de Legea nr.156/2000 prevederile art.9 lit.d) coroborat cu art.10 alin 1 si art.11 din aceasta lege".Am pe un CD documentele.
...in aceste conditii, trebuie sa fiti asistata de un avocat,:(...
in ciuda faptului ca dreptatea este de partea dvs., solutiile instantelor sunt uneori cel putin bizare....astfel incat prezenta acestuia se impune, din pacate. dar puteti recupera sumele avansate pt plata onorariului avocatului, incluzandu-le in cheltuielile de judecata, pe langa despagubirile pe care trebuie sa le cereti.....mi-e si groaza sa ma gandesc ce as fi facut in locul dvs., singura, in conditiile enumerate mai sus#-o
Rambursare bilete esky
Bygo
Am cumparat bilete de avion pentru familie din Romania inspre Coreea. Din cauza epidemiei Coronavirus, vreau sa anuleze biletele de avion. Problema este ca ei ... (vezi toată discuția)
Inselatorie
Cristiano77
Bună ziua, ași dori și eu sa știu Cum pot recupera niște bani (640ron), dacă am fost păcălit de o firma din Sibiu. Am dat respectivii bani pentru ... (vezi toată discuția)