avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... arma aer comprimat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

arma aer comprimat

am cumparat legal o arma cu aer comprimat din magazin cu factura in anul 1997.ce pot face acum cu ea sa intru in legalitate.mentionez ca posed permis port arma neletala.
nu am gasit in lege referire la cei care au fost detinatori legali pana la am legii in 2004.

va multumesc
Trebuia sa faceti demersurile legale...
am fost la politie si am cerut acest lucru...ei au intocmit un dosar penal pe numele meu...dosarul a ajuns la parchet si de acolo minic inca din luna oct 2009.
Din tot ce am cautat in lege nu spune clar vreo referire la categoria din care fac parte.
sunt un detinator de permis ,detin o arma cumparata legal la vremea aceea.nu era oare mai simplu sa fie trecuta in permisul port arma fara atata zarva?

multumesc .
Din nefericire pentru dvs."nimeni nu poate invoca necunoasterea legii"
Este un principiu de drept care guverneaza legislatia romana.
Vi s-a intocmit dosar penal pentru faptul ca nu aveti permis pentru acea arma.
Cred ca este bine sa va angajati un avocat care sa va ajute sa obtineti eventual o amenda administrativa de la procuror ,conf.art.18/1 c.pen
Am obtinut autorizatia ptr arma neletala in 2006...in 2008 la schimbarea legii am fost anuntat prin scrisoare sa ma prezit la politia judeteana ptr schimbrea autorizatiei in permis port arma.ceea ce am si facut...
Oare nu trebuia sa fiu anuntat si in 2004 de schimbarile procedurale in regimul armelor fiind inscris in evidentele lor ,in acel registru special din magazinul din care am cumparat arma?

am citit legea..nu face referire la cazul meu..

va multumesc
Ultima modificare: Marți, 23 Martie 2010
x_tacho, utilizator
Daca nu exista o prevedere legala in acest sens,nu avea nicio obligatie-si se pare ca nu are.
Dupa cum am aratat ,din nefericire,culpa va apartine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar penal pistol cu bile de cauciuc Valentines Valentines In urma cu ceva timp am achizitionat un pistol cu bile de cauciuc legal inregistrat la politie de la un magazin de arme si moniti,dupa ceva timp am constatat ... (vezi toată discuția)
Regimul armelor si munitiilor florindr florindr Detin o arma neletala, cu aer comprimat. Am uitat sa-mi shimb permisul de arma in termenul legal de 5 ani. Mi-a fost intocmit dosar penal in temeiul art. 346 ... (vezi toată discuția)
Detinere arma cu aer comprimat vidrag vidrag Va rog sa ma sfatuiti in problema urmatoare. Am achizitionat in anul 2003 o pusca cu aer comprimat, cal 4.5, de la un magazin autorizat, pe baza cazierului ... (vezi toată discuția)