avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1131 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... este conditionata inapoierea masinii ridicate de plata ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

este conditionata inapoierea masinii ridicate de plata facturii catre firma de ridicare?

Buna ziua,

Nu am decat vagi cunostinte de drept dar mie mi se pare ilegal ca firma care a ridicat o masina parcata nereulamentar sa poata conditiona restituirea masinii de plata costurilor de ridicare.
Am citit hotararea consiliului local si de acolo rezulta ca primaria da dreptul firmei sa ridice masinile parcate neregulamentar dar nu scrie nimic de dreptul firmei de a conditiona restituirea masinii de plata sumelor datorate firmei.
Eu stiu ca doar o instanta de judecata poate pune sechestru pe un bun. Eu nu las masina gaj la firma respectiva.
Si atunci, in baza carei legi firma refuza inapoierea masinii?
Nu mi s-a intamplat dar daca mi s-ar intampla as merge la politie si le-as cere sa mearga cu mine sa-mi recuperez masina sau sa-mi spuna ei in baza carei legi imi retin aia masina acolo.
Cel mai recent răspuns: adrian preda , utilizator 12:36, 25 Martie 2010
Punctul dvs de vedere este foarte pertinent! Intr-adevar , firmele care ridica masinile fac un abuz in sensul ca se conditioneaza returnarea masinii de efectuarea platii costurilor de ridicare! In mod normal ar trebui restituita masina si eliberata acea factura. dar , va imaginati , ca nimeni nu ar mai plati si firmele de ridicari de masini s-ar aglomera cu procese in instanta! Practic este un abuz acoperit de primarii de sectoare! Eu va recomand sa verificati cine sunt proprietarii acestor firme de ridicari de masini si o sa va dati seama de ce nu se leaga nimeni de ei!B-)
Respectam opinia dvs
Masura ridicarii autoturismelor parcate in mod neregulamentar pe domeniul public,se realizeaza in baza unor protocoale legal incheiate intre autoritatile administrative locale si unitatile specializate
Sumele financiare suplimentar solicitate sunt justificate ca si c/v operatii ridicare si depozitare in spatii special amenajate
Inocenta - ce inseamna ""respectam""? Te erijezi cumva in reprezentantul unei categorii de persoane sau a unui grup predefinit?
Ce treaba are protocolul incheiat intre primarii si firmele care ridica masinile si faptul ca iti sechestreaza efectiv masina si nu ti-o dau inapoi decat daca platesti acele facturi superumflate si aberante????????
Multumesc pentru raspuns. In cazul nefericit in care se va intampla voi actiona exact cum aveam de gand. Merg la politie si le spun ca cei de acolo refuza sa-mi elibereze masina. Sa-mi explice politistul in baza carei legi imi retin aia masina acolo si de ce el nu-i poate convinge sa mi-o inapoieze. In plus voi contesta decizia de ridicare. Ceea ce, in mod normal, ar trebui sa duca la suspendarea masurii luate prin decizia respectiva. Adica iarasi ar trebui sa imi inapoieze masina. In cazul in care nu se intampla asta, fac plangeri impotriva tuturor, apoi le platesc (ca nu-mi convine sa platesc leasing o luna degeaba) si-i dau in judecata pe toti - primarie, firma, politie.
Pai nu mai este de chip. Trebuie sa facem ceva nu sa cotizam ca prostii la bunastarea unora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda pentru ridicarea masinii in viena. ologsc ologsc Sunt student in Viena unde mi-a fost ridicata masina pentru ca am parcat pe un loc destinat handicapatilor. Am fost sa imi recuperez masina din parcul firmei ... (vezi toată discuția)
Masina ridicata Boros Boros Buna ziua. In data de 23/08/2014 mi-a fost ridicata masina din cauza parcarii neregulamentare intr-o parcare a unui hotel. In momentul in care m-am ... (vezi toată discuția)
Autoturism ridicat parcare neregulamentara, nu imi permit recuperarea rikidutza rikidutza Buna ziua, Daca nu mai doresc / nu imi mai permit recuperarea autoturismului ridicat pentru parcare neregulamentara (de catre firma private de ridicari ... (vezi toată discuția)