avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Prescriptie plata
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Prescriptie plata

Buna ziua tuturor,

Va rog sa imi spuneti in cat timp se prescrie plata unei sume de bani stabilita de o institutie publica si pusa in executare prin intermediul administratiei financiare. Este vorba de o suma de 13.000 RON.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: pork , utilizator 17:26, 2 Februarie 2007
Nu se prescrie daca institutia/finantele fac diferite acte de executare, periodic:((
Tot ce stiu e ca din 2003 ,termenul de prescriptie e de 5 ani,termen care este intrerupt de orice act de executare silita (somatie,poprire,sechestru).Inainte de 2003 termenul era de 3 ani.
Studiaza : Ordonanţa Guvernului nr.11/1996 privind executarea creanţelor bugetare
ORDONANŢÃ nr.61 din 29 august 2002 privind colectarea creanţelor bugetare
Codul de Procedura Fiscala (OG 92/2003)

Sincer ma indoiesc de faptul ca au lasat sa se prescrie o asemenea suma.Comunicarea actului de executare silita se poate face inclusiv pe situl propriu.De la data indeplinirii actului curge un nou termen.Asa ca,ar trebui o neglijenta crasa din partea executorului sa lase sa se prescrie o asemenea suma,mai ales ca Curtea de Conturi,la un control ii va imputa acea suma lasata sa se prescrie.
Ultima modificare: Vineri, 2 Februarie 2007
pork, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptia dreptului de a cere executarea silita a amenzilor pork pork M-am angajat recent executor fiscal,la serviciul de executare silita a amenzilor.Trebuie sa preiau de la cel dinaintea mea toate procesele verbale si actele de ... (vezi toată discuția)
Amenzile de circulatie silvia159 silvia159 Intrebare despre amenzile poliţiştilor. Locale, rutiere Sunt diferenţe între ele ? Amenzile de circulatie si cele rutiere în ce condiţii se prescriu. ... (vezi toată discuția)
Datorii bugetul local catalincul catalincul Buna ziua! Am o intrebare la care sper sa gasesc raspunsul pe acest forum. Am avut o amenda de 50 RON pentru circulatie (n-am avut actele la mine) din 2002, ... (vezi toată discuția)