avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Datorii bugetul local
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Datorii bugetul local

Buna ziua!
Am o intrebare la care sper sa gasesc raspunsul pe acest forum.
Am avut o amenda de 50 RON pentru circulatie (n-am avut actele la mine) din 2002, pe care n-am platito atunci si chiar am si uitat de ea. Anul acesta, noiembrie 2009, am primit de la taxele si impozitele locale o somatie de plata prin care mi se aminteste de acea amenda si imediat mi s-a oprit pe statul de plata de la primarie acea suma, fara sa fiu informat de acest lucru. Intrebarea mea este aveau dreptul sa-mi opreasca aceasta suma fara sa-mi dau acceptul sau macar sa mi se comunice acest lucru?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: LUST EXPERT , Consultant fiscal 11:47, 17 Noiembrie 2009
La procesele verbale dinainte de 31 decembrie 2002.Ordonanţa Guvernului nr.11/1996 privind executarea creanţelor bugetare prevedea un termen de prescriptie de 3 ani.Din 1 ianuarie 2003 s-a aplicat,pana in 31 decembrie 2003 ordonanta nr.61 din 29 august 2002 privind colectarea creanţelor bugetare, care prevedea un termen de prescriptie de 5 ani.Din 2004 ,pana in prezent este aplicabil Codul de Procedura Fiscala (OG 92/2003),care prevede acelasi termen de 5 ani.
Atat OG 61/2002,cat si OG 92/2003 prevad la capitolul DISPOZITII FINALE SI TRANZITORII:
(1) Executările silite în curs la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe se vor continua potrivit dispoziţiilor acesteia, actele îndeplinite anterior rămânând valabile.

(2) Termenele în curs la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe se socotesc după normele legale în vigoare la data când au început să curgă.
Daca nu ati avut alta somatie de plata p[ina in 2009 suma este prescrisa si nu o mai datorati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptia dreptului de a cere executarea silita a amenzilor pork pork M-am angajat recent executor fiscal,la serviciul de executare silita a amenzilor.Trebuie sa preiau de la cel dinaintea mea toate procesele verbale si actele de ... (vezi toată discuția)
Prescriptie plata cristi_ro cristi_ro Buna ziua tuturor, Va rog sa imi spuneti in cat timp se prescrie plata unei sume de bani stabilita de o institutie publica si pusa in executare prin ... (vezi toată discuția)
Termenul de prescriptie a unei amenzi de circulatie boboc_valy boboc_valy Pentru 3 amenzi de circulatie din 2006, am primit in ianuarie 2012 instiintare de plata, conform OUG 92/2003, art.9(2)d, republicata in 2007; stiam ca ... (vezi toată discuția)