Buna ziua!
Am o intrebare la care sper sa gasesc raspunsul pe acest forum.
Am avut o amenda de 50 RON pentru circulatie (n-am avut actele la mine) din 2002, pe care n-am platito atunci si chiar am si uitat de ea. Anul acesta, noiembrie 2009, am primit de la taxele si impozitele locale o somatie de plata prin care mi se aminteste de acea amenda si imediat mi s-a oprit pe statul de plata de la primarie acea suma, fara sa fiu informat de acest lucru. Intrebarea mea este aveau dreptul sa-mi opreasca aceasta suma fara sa-mi dau acceptul sau macar sa mi se comunice acest lucru?
Va multumesc.
La procesele verbale dinainte de 31 decembrie 2002.Ordonanţa Guvernului nr.11/1996 privind executarea creanţelor bugetare prevedea un termen de prescriptie de 3 ani.Din 1 ianuarie 2003 s-a aplicat,pana in 31 decembrie 2003 ordonanta nr.61 din 29 august 2002 privind colectarea creanţelor bugetare, care prevedea un termen de prescriptie de 5 ani.Din 2004 ,pana in prezent este aplicabil Codul de Procedura Fiscala (OG 92/2003),care prevede acelasi termen de 5 ani.
Atat OG 61/2002,cat si OG 92/2003 prevad la capitolul DISPOZITII FINALE SI TRANZITORII:
(1) Executările silite în curs la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe se vor continua potrivit dispoziţiilor acesteia, actele îndeplinite anterior rămânând valabile.
(2) Termenele în curs la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe se socotesc după normele legale în vigoare la data când au început să curgă.
Daca nu ati avut alta somatie de plata p[ina in 2009 suma este prescrisa si nu o mai datorati.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.