avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general contract de subinchiriere
Discuție deschisă în Contabilitate în general

contract de subinchiriere

Subiect: utilizare masina in leasing
Buna ziua,
Am si eu nevoie de un raspuns. Reprezint o fata juridica. In august 2009am facut un leasing de masina pe care o folosesc in interesul firmei mele. Mentionez ca actele pt leasing au fost facute pe alta firma. Ce act pot incheia cu cealalta firma, pentru a+mi deconta si eu combustibilii si alte cheltuieli cu masina. O fi vreun contract de subinchiriere....

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: vidiva , utilizator 20:56, 23 Martie 2010
Nu va suparati , ce reprezentati?????????????????????? O ce???? O fata juridica??? Ce este aceea?:D:D:D
Puteti incheia un contract de comodat sau un contract de locatiune pentru a va deconta cheltuielile legate de masina!
Nu am inteles ce reprezentati : am incercat multe variante , dar niciuna nu duce la vreun rezultat acceptabil. Dar , ma rog - pe dv. va intereseaza altceva.
Doriti sa stiti daca puteti fenta fiscul si sa deduceti benzina folosita de una masina pe doua firme. De asemenea, doriti sa stiti daca se poate incheia vreun contract de subinchiriere, care - eventual - sa atraga si alte facilitati fiscale.
Raspunsul la cele doua intrebari este pozitiv. Puteti face ceea ce doriti.

Sper insa ca ati remarcat mentiunea din subsolul paginii unde ati postat mesajul :
"sunt de acord ca discutiile din Forum nu constituie consultanta juridica".
Scuze pentru exprimare. Era vorba de persoana juridica (eu am numit-o fatza juridica, fara diacritice)
Multumesc frumos pentru raspuns
Nu e chiar o fentare a fiscului. Toate cheltuielile de leasing le-am suportat noi ( avans, rate lunare). Doar ca atunci cand am facut acest leasing, care a fost absolut necesar, nu aveam activitate derulata pe firma asa ca de nevoie am apelat la firma unui amic. Am putea sa si preluam leasing-ul acum, dar mai implica si alte costuri.

Multumesc pentru raspuns si sorry pentru egalarea persoanei juridice cu fatza juridica#-o
lencik86 a scris:

Nu e chiar o fentare a fiscului. Toate cheltuielile de leasing le-am suportat noi ( avans, rate lunare). Doar ca atunci cand am facut acest leasing, care a fost absolut necesar, nu aveam activitate derulata pe firma asa ca de nevoie am apelat la firma unui amic. Am putea sa si preluam leasing-ul acum, dar mai implica si alte costuri.
Multumesc pentru raspuns si sorry pentru egalarea persoanei juridice cu fatza juridica#-o
cum a-ti suportat toate cheltuielile? le-ati inregistrat in contabilitate si le-ati dedus ? fara un contract in prealabil , probabil de locatiune !!!?? daca le-ti suportat probabil ca firma cealalta v-a facturat CEVA !!! nu stiu ce anume daca nu aveti contract.
Ultima modificare: Marți, 23 Martie 2010
vidiva, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune inchiriere intre firme Butterfly2014 Butterfly2014 Buna seara! Sotul meu are doua firme, pe prima are un contract de inchiriere pentru un spatiu comercial. Ar vrea sa cesioneze acest contract catre cealalta ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat între societãþi comerciale mgeorgiana mgeorgiana Buna ziua, Contractul de comodat se poate incheia intre doua societati, persoane juridice? Acesta trebuie inregistrat la adminstratia financiara ? (vezi toată discuția)
Subinchiriere leasing auto MLauraM MLauraM Ma confrunt cu urmatoarea problema : Am subinchiriat un atoturism pe firma, de la o societate de “Intermedieri in comertul cu masini, echipamente ... (vezi toată discuția)