avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1093 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Cesiune inchiriere intre firme
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Cesiune inchiriere intre firme

Buna seara! Sotul meu are doua firme, pe prima are un contract de inchiriere pentru un spatiu comercial. Ar vrea sa cesioneze acest contract catre cealalta firma, strict ca facturarea chiriei si a cheltuielilor de intretinere sa se faca pe aceasta a doua. Este legal si posibil acest lucru? Trebuie notificat la Finante? Ce forma trebuie sa imbrace un astfel de contract: cesiune, subinchiriere, act aditional?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Madalina Mihaela I. Moceanu , Avocat 21:23, 29 Ianuarie 2014
Apreciez ca trebuie incheiat un contract de subinchiriere sau un contract de cesiune a locatiunii, doar daca nu este interzisa subinchirierea/cesiunea in contractul de locatiune initial, de catre locator!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de inchiriere radu26 radu26 Intr-un contract de inchiriere intre doua pers fizice, a unui spatiu cu destinatia de locuinta, din care locatarul are o firma si vrea sa-si deschida punct de ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere + contract comodat ioana012 ioana012 buna ziua! am urmatoarea situatie : eu ca persoana fizica inchiriez un apartament proprietate personala unei alte persoane fizice; acesta persoana la randul ei ... (vezi toată discuția)
Contract de cesiune Daniela M Daniela M Mă ajută cineva cu un model de contract de cesiune? Am nevoie de un contract de cesiune, prin care cineva îmi cesionează un spaţiu închiriat.:\"> (vezi toată discuția)