avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort- partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort- partaj

buna ziua
Am divortat acum un an dupa 5 ani de casatorie ,sotia mea a bagat divort la momentul respectiv nu am facut partaj ne-am inteles pe cale amiabila , ea luand o parte din bunuri.Acum dupa un an s-a trezit ca vrea partaj ..mentionez ca apartamentul in care am locuit impreuna este al meu dobandit inainte de casatorie, dar eram impreuna cand l-am cumparat. Conform legilor actuale are vreun drept la casa? NU avem copii. multumesc
Cel mai recent răspuns: RADU SAVALACHE , Avocat 14:11, 23 Martie 2010
Dansa nu are nici un drept asupra apartamentului Dvs. (este bun propriu).
daca bunul este cumparat inainte de casatorie este bun propriu.
Deja s-au impartit o parte din bunuri,mai sunt doar cateva ...eu am fost de acord sa ia si ce a mai ramas (mobila) fara proces, dar ea a zis ca ma da in judecata pt partaj si sa hotarasca legea..la ce sa ma astept? plus ca eu nu sunt in tara si n-am timp de umblat prin tribunale.multumesc
va avea doar un drept de creanta pt ce s-a investit in apartament, in timpul celor 5 ani de casatorie ( daca e cazul)
bun ziua .
indicat ar fi sa va prezentati la termenele procesuale sau sa va angajati un aparator .
daca bunul este dobandit anterior casatoriei , chiar daca la acea data dvs. traiati in concubinaj cu fosta sotie, dansa nu are nici un drept in ceea ce priveste imobilul in cauza .
doar daca a contribuit cu vreo suma de bani la achizitionarea imobilului /renovarea acestuia , va putea invoca un drept de creanta .

Alte discuții în legătură

Cum se pronunta un partaj in cazul unui imobil cumparat prin vanzarea altui imobil dobandit inainte de casatorie? love_singh love_singh Am detinut un imobil inainte de casatoie . Casatorindu-ma, dupa cativa ani l-am vandut si am cumparat un alt imobil care conform actelor este chiar mai ieftin ... (vezi toată discuția)
Partaj dupa divort marius_cj marius_cj soacra-mea a avut un apartament cumparat de ea prin 2003. dupa ce s-a recasatorit in 2009, dupa 3 ani a vandut apartamentul cu 40000 euro. a cheltuit 10000 ... (vezi toată discuția)
Divort cu copil minor elizachichi elizachichi Eu si sotul meu suntem casatoriti de 11 ani si avem o fetita de 5 ani. Din nenumarate motive( certuri f.f. dese,indiferenta fata de obligatiile unei ... (vezi toată discuția)