avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... CUM SE PRONUNTA UN PARTAJ IN CAZUL UNUI IMOBIL ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

CUM SE PRONUNTA UN PARTAJ IN CAZUL UNUI IMOBIL CUMPARAT PRIN VANZAREA ALTUI IMOBIL DOBANDIT INAINTE DE CASATORIE?

Am detinut un imobil inainte de casatoie . Casatorindu-ma, dupa cativa ani l-am vandut si am cumparat un alt imobil care conform actelor este chiar mai ieftin decat primul .Mi-a rama bani si am facut si ceva amenajari in apartamentul cumparat. De buna credinta, am trecut-o si pe sotia mea in acte insa in timp lucrurile nu au mers chiar mi-am dorit. Am divortat anul trecut iar in prezent fosta sotie locuieste la actualul sau iubit. Daca pot face dovada ca acest imobil este cumparat prin vanzarea altui imobil dobandit inainte de casatorie, in eventualitatea unui partaj care ar fi sansele sa obtin in totalitate dreptul asupra apartamentului?
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 11:05, 9 August 2011
Este considerat bun comun ,dobandit in timpul casatoriei.
Legal poate face obiect al actiunii de partaj.
Moral? Este altceva, dar,d-na poate este constienta .
Chiar daca fac dovada ca este cumparat din vanzarea primului imobil dobandit inainte de casatorie?
nu are nici o importanta ca ati avut un imobil inaintea casatoriei, iar prin vanzarea lui ati cumparat prezentul imobil din timpul casatoriei. conteaza doar ca ultimul imobil este achizitionat in timpul casatoriei , deci e bun comun.
Chiar daca dansa nu era in act( nu aveti o vina ca exista in act), imobilul tot facea parte din masa partajabila.
e bun propriu- valoarea care reprezintă şi înlocuieşte un bun propriu sau bunul în care a trecut această valoare.
puteti demara o actiune in constatarea calitatii de bun propriu al unui bun dobandit in timpul casatoriei. fiind vb de bun dobandit in timpul casatoriei e prezumat a fi comun, puteti insa rasturna aceasta prezumtie prin orice mijloc de proba, v-ar ajuta daca actele au fost intocmite la f mica distanta.
daca in perioada respectiva, poate proba si sotia ca a primit ceva bani de la "mama" sau ati facut vreun credit.. s-au cam dus sansele de bun propriu

daca recunoasteti o contributie cat de mica sotiei, partajati bunul si cereti o cota majorata, avand in vedere ca ati contribuit mai mult.

trebui sa mergeti la un avocat cu actele, pe baza lor va poate sfatui corect ce cale aveti de urmat

Alte discuții în legătură

Partaj bun imobil dupa divort smart accounting business srl smart accounting business srl Buna ziua, as dori sa stiu daca , in cazul in care la partaj se solicita impartirea unui bun imobil dobandit anterior casatoriei de una din parti in baza ... (vezi toată discuția)
Conventie sau comunitate legala albinnuta albinnuta Buna ziua!!! Am o garsoniera dobandita inaintea casatoriei. Ce trb sa fac...as vrea ca, daca la un posibil divorț el sa nu aibă parte...credeți ca se ... (vezi toată discuția)
Divort- partaj iness iness buna ziua Am divortat acum un an dupa 5 ani de casatorie ,sotia mea a bagat divort la momentul respectiv nu am facut partaj ne-am inteles pe cale amiabila , ... (vezi toată discuția)