avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort- partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort- partaj

buna ziua
Am divortat acum un an dupa 5 ani de casatorie ,sotia mea a bagat divort la momentul respectiv nu am facut partaj ne-am inteles pe cale amiabila , ea luand o parte din bunuri.Acum dupa un an s-a trezit ca vrea partaj ..mentionez ca apartamentul in care am locuit impreuna este al meu dobandit inainte de casatorie, dar eram impreuna cand l-am cumparat. Conform legilor actuale are vreun drept la casa? NU avem copii. multumesc
Cel mai recent răspuns: RADU SAVALACHE , Avocat 14:11, 23 Martie 2010
Cu un avocat bun poate sa demonstreze ca si ea a participat la dobandirea acestui apartament. Asa ca aveti grija , nu lasati la voia intamplarii cazul dvs. Daca demonstreaza ca a participat la achizitionarea apartamentului cu o anumita suma , instanta ii poate acorda un drept de creanta in raport de aportul adus la cumpararea apartamentului.
Potrivit C.familiei functioneaza prezumtia ca bunurile dobandite in timpul casatoriei sunt bunuri comune. Insa aceasta prezumtie poate fi rasturnata. Daca eu as fi fost aparatorul fostei sotii cred ca as fi putut rasturna aceasta prezumtie.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se pronunta un partaj in cazul unui imobil cumparat prin vanzarea altui imobil dobandit inainte de casatorie? love_singh love_singh Am detinut un imobil inainte de casatoie . Casatorindu-ma, dupa cativa ani l-am vandut si am cumparat un alt imobil care conform actelor este chiar mai ieftin ... (vezi toată discuția)
Partaj dupa divort marius_cj marius_cj soacra-mea a avut un apartament cumparat de ea prin 2003. dupa ce s-a recasatorit in 2009, dupa 3 ani a vandut apartamentul cu 40000 euro. a cheltuit 10000 ... (vezi toată discuția)
Divort cu copil minor elizachichi elizachichi Eu si sotul meu suntem casatoriti de 11 ani si avem o fetita de 5 ani. Din nenumarate motive( certuri f.f. dese,indiferenta fata de obligatiile unei ... (vezi toată discuția)