avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Un copil="o pedeapsa"
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Un copil="o pedeapsa"

Da,cam asa suna faptul ca am intrerupt serviciul si am ramas in concediu ingrijire copil pana la varsta de un an jumate.Lucrez ca si asistenta medicala la un spital de stat,iar in timpul cat am stat acasa in concediu am reusit sa promovez examenul de grad principal si sa absolvesc facultatea in domeniul meu .Cand am reinceput serviciul in luna februarie 2010,am constatat ca mie nu mi se va mari salariul.ART.17 din Legea 330 spune acest lucru,sau nu? Intrebarea mea ,va rog,este dupa cat timp voi avea si eu salariul adus la zi.Va multumesc si astept raspuns!
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 17:41, 23 Martie 2010
In legea 330, sectiunea 3 art. 7 se arata ca "Absolventii invatamantului superior de lunga si scurta durata, care la data trecerii pe functia corespunzatoare studiilor absolvite erau incadrati pe functii cu nivel de pregatire inferior, specifice domeniului in care au absolvit studiile universitare, se incadreaza la gradul profesional imediat superior gradului de debutant, pastrandu-si gradatia avuta la momentul promovarii, numai in masura in care atributiile din fisa postului au fost modificate in mod corespunzator. "

Deci, exista prevederi legale care sa va ajute in aceasta problema
e o greseala probabil din stupiditate a celor de la personal salarizare.. daca nu o fac de buna voie, puteti actiona spitalul in judecata si odata cu spitalul sa chemati in judecata si pers vinovate.. sa vezi ce repede iti rezolva problema
Multumesc pentru raspuns,dar din pacate in legea 330 sectiunea 3 (premii)am gasit doar art.24 si 25;nu de alta,dar as fii vrut sa-mi listez articolul si sa ma duc cu el la Biroul Personal.
"Stupiditate" e prea elegant spus.La noi in spital e vorba cred de nesimtire,nepasare si aroganta,si faptul ca te duci sa-ti ceri drepturile ,pentru cei de acolo e ca si cum le-ai cere lor bani din buzunar.Si plus de asta nu cred ca-i impresionez cu actiunea in judecata,ca EI sunt obisnuiti cu astfel de proceduri(spitalul este dat deja in judecata pentru alte probleme).
deya81 a scris:
Si ca sa fiu si mai precisa,pe langa faptul ca salarizarea nu-mi este acualizata ar mai fii o problema:prima de nastere.Auzisem de ea,si m-am dus sa intreb la servici ,si mi s-a spus ca ei nu dau.Intrebarea mea este:mai pot face ceva acum dupa un an jumate de la nasterea copilului?...evident,conform Contractului Colectiv De Munca pe ramura Sanitara 2008-2010(Art.96 aliniatul (2) sub.c).MULTUMESC!

Interventie moderator:
:rtfm:
1. Pentru completari la aceeasi problema nu e nevoie sa deschideti alt topic pentru ca nici noi nici dvs. nu vom mai intelege nimic.
2. Intrati pe topicul initial, cum ati mai facut,si continuam discutiile cu dvs.
Multumesc pentru intelegere!
Ultima modificare: Marți, 23 Martie 2010
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

Alte discuții în legătură

Promovare personal contractual intr o institutie publica madeleine radu madeleine radu buna ziua am si eu o intrebare in ceea ce priveste promovarea unui angajat-personal contractual dintr-o institutie publica care a absolvit cursurile unei ... (vezi toată discuția)
Care este posibilitatea, in 2010, de a beneficia de promovare in functie, conform noii legi a salarizarii ? lukas2 lukas2 Buna ziua Sunt personal contractual in cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Judetean, in functia de tehnician. In anul 2007 am terminat o ... (vezi toată discuția)
Promovarea in urma terminarii studiilor superioare Mirela Stinga Mirela Stinga Buna ziua. Sunt angajata a unei institutii de inavatamant din Bucuresti in functia de administrator financiar (cadru didactic auxiliar) cu studii medii treapta ... (vezi toată discuția)