avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1147 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... SCHIMBAREA LIDERULUI DE SINDICAT
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

SCHIMBAREA LIDERULUI DE SINDICAT

In data de 15.03.2010 liderul de sindicat al unei institutii a fost schimbat din functia de lider de sindicat prin votul exprimat de membrii sindicatului. Astfel a fost ales un alt lider de sindicat .S-au facut toate demersurile conform Legii sindicatului 54/2003, cu depunerea actelor la judecatorie. Intrebarea mea este urmatoarea: cine va indeplini functia de lider de sindicat pana la data la care instanta se va pronunta prin hotarare motivata ?
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 16:46, 23 Martie 2010
vechiul lider de sindicat, pana cand sentinta de schimbare ramane irevocabila
Actualul lider si nu trebuie hotarare, se depune la tribunal adresa prin care se notifica schimbarea si care va contine datele personale complete ale noului lider precumsi copia procesului verbal al alegerilor.
Art. 20. - (1) Organizaţia sindicală este obligată să aducă la cunoştinţă judecătoriei unde s-a înregistrat, în termen de 30 de zile, orice modificare ulterioară a statutului, precum şi orice schimbare în compunerea organului de conducere.
Daca se modifica statutul este nevoie de hotarare judecatoreasca.
Ultima modificare: Marți, 23 Martie 2010
ContSters42179, utilizator
Va multumesc . Dar mai indraznesc o intrebare - de data acesta alta . Daca pot elibera un carnet de munca unui salariat al carui CIM nu este suspendat sau incetat,fiindu-i necesar pentru obtinerea unei vize pt SUA? Daca da? in baza carui act normativ.
Puteti elibera carnetul de munca unui salariat, va sfatuiesc sa faceti proces verbal de predare primire; este o regula a celor de la ambasada SUA sa ceara carnetul de munca in original.
Baza legala nu o cunosc, poate ne ajuta cineva
Nici nu am sa caut baza legala deoarece carnetul de munca este proprietatea salariatului dat in pastrare unitatii. Este normal sa-l puneti la dispozitia salariatului ori de cate ori acesta solicita acest lucru iar pentru a-l lua asupra sa pentru o perioada de timp este bine sa-l predati in baza unui proces verbal de predare primire sau a cererii scrise a salariatului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revocare din functie lider de sindicat etta etta care este procedura pentru revocarea din functie a liderului de sindicat? noul lider va trebui sa depuna in instanta cerere pentru reprezentativitate? cum se ... (vezi toată discuția)
Dilema sindicat Prekazi Prekazi 1.concediere colectiva la firma care am lucrat; 2.am fost trimis in somaj; 3.am participat la negocierea contractului colectiv de munca,alaturi de membrii de ... (vezi toată discuția)
Sindicat andonik andonik Dupa alegeri pentru lider sindicat a fost ales un alt lider, ce trebuie facut in continuare? Inregistrare la tribunal? Cine trebuie sa faca instiintarea la ... (vezi toată discuția)