avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Medicul de famile al copilului este la alta casa de ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Medicul de famile al copilului este la alta casa de sanatate decat cea a parintilor

Daca parintii unui copil sunt inregistrati la case de sanatate diferite de casa de sanatate unde este medicul de famile al copilului, cum se completeaza declaratiile, unde trebuie sa figureze copilul in calitatea lui de coasigurat?
Cel mai recent răspuns: CristinaCIC , utilizator 09:05, 29 Iulie 2011
copilul e asigurat in baza legii deci nu trebuie trecut in declaratie ca si coasigurat!
(nu trebuie depusa declaratie pt copilul minor)
Multumesc, mult. Intrebarea mea este mai mult teoretica, am dat doar un exemplu, si se pare ca nu a fost cel mai bun. Ma intereseaza coasiguratii care trebuie trecuti in declaratie, dar nu am stiut exact cum sa formulez intrebarea. La ce casa de sanatate trebuie declarati, in situatia in care medicii asiguratului si al coasiguratului sunt la case de sanatate diferite?
Situatia e urmatoarea:
Pt un coasigurat NU se poate depune declaratie la alta casa decat cea la care este asigurat titularul.

Aceasta nu inseamna insa ca persoana coasigurata nu are dreptul la prestatii sociale de sanatate.

Recomandarea mea e urmatoarea:
se depun declaratiie la casa titularului si pt coasiguratul de la alta casa se solicita adeverinta de la casa asiguratului (compensarile intre case functioneaza)
Multumesc foarte mult, chiar mi-a fost de mare folos ajutorul dumneavoastra. :)
Buna ziua. Mai am o intrebare: un frate handicapat major, cam de varsta asiguratului, poate fi declarat ca fiind coasigurat? Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coasigurat - unde se depun actele, pot pastra acelasi medic de familie? irina_irina irina_irina Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti si pe mine cu o problema legata de calitatea de coasigurat. Situatia mea este urmatoarea: in momentul de fata eu nu lucrez, ... (vezi toată discuția)
Cum pot deveni coasigurat Corina271 Corina271 Buna ziua! De curand sotul meu s-a angajat si vreau sa devin coasigurat pentru ca sunt insarcinata si trebuie sa fiu coasigurata pentru a face niste ... (vezi toată discuția)
Documentele de coasigurare nu e suficient sa fie depuse la angajator? ... Chloej Chloej Documentele de coasigurare nu e suficient sa fie depuse la angajator? Iar angajatorul, mai depune alte documente in afara de d112 pentru a trece coasiguratii? ... (vezi toată discuția)