avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Nereguli asociatie proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Nereguli asociatie proprietari

Prima faza a trecut fara un raspuns pertinent din partea Biroului de indrumare si control al asociatiilor de proprietari din cadrul Primariei Giurgiu.In urma reclamatiei facuta la primarie impotriva presedintelui , a administratorului in acelasi timp si contabil (sotia presedintelui) controlul efectuat a fost de fapt o DISCUTIE PRIETENEASCA, fara a se materializa in ceva concret. Nu s-a controlat contabilitatea asociatiei si credem ca suntem FURATI ce acte in regula.Care ar fi urmatorul pas, urmatoarea institutie acreditata sa faca un control financiar -contabil? Va multumesc .
Puteti angaja un expert contabil pe cheltuiala Dv. care in urma controlului efectuat va va face un raport cu care puteti sa mergeti in instanta. Daca se dovedeste ca ati avut dreptate, controlul expertului a scos la iveala nereguli, puteti cere in cadrul procesului ca cei vinovati pe langa plata daunelor pricinuite, acestia sa plateasca si expertiza.
Puteti si sa dati in judecata direct administratia sau pe cine credeti Dv. si sa cereti in instanta o expertiza.
Toate cheltuielile le veti face Dv. pana cand va iesi hotararea judecatoreasca definitiva ca administratia este vinovata. Atunci, pe baza hotararii judecatoresti cereti si recuperarea cheltuielilor (expertiza, cheltuieli de judecata, avocat etc).
Va sfatuiesc sa va adunati mai multi proprietari care au aceeasi parere intr-o actiune concertata, pentru ca stressul si cheltuielile sunt destul de mari.
In situatia in care detineti probe temeinice care sustin suspiciunile dvs .aveti dreptul legal sa sesizati autoritatile competente politie/parchet,care in scopul lamuririi aspectelor sesizate si pentru aflarea adevarului ,vor dispune efectuare de expertiza financiar contabila
Am sunat si eu la primarie in acelasi scop si mi s-a spus ca ei nu au rolul de a controla financiar asociatia si ca daca dorim platim expert. Banuiesc ca nu au bani, timp, resurse in general si de asta.
Cu discutia prieteneasca insa ma cam speriati. Ei controleaza sau se imprietenesc?
Stie cineva pe vreunii care au luat amenda de la primarie? Am inteles ca si primariile pot amenda asociatii.
Am citit tot felul de raspusuri date de institutii abilitate in a efectua control financiar -contabil asciatiilor de proprietari printre care si un raspuns dat de o Primarie(scuze nu mai stiu din ce localitate) unde se mentiona faptul ca un presedinte de asociatie a fost amendat pt. simplul motiv ca nu a tinut sedinta anuala (obligatorie) cu membrii asociatiei.Nu va speriati,faceti scris impreuna cu alti locatari la Primarie si asteptati raspunsul lor,acest fiind primul pas in derularea actiunilor viitoare. Ce am patit noi poate este un caz izolat (desi nu cred).
Primariile facverificari, controleaza asociatiile, dar numarul mic de functionari din acest compartiment si miile de sesizari si reclamatii facute de dragul de a fi impotriva vecinului, fac ineficienta activitatea de control si indrumare a asociatiilor.
Cititi aici despre amenzi aplicate recent:
[ link extern ]

Numarul reclamatiilor neintemeiate este asemanator cu cel al postarilor pe forumuri unde multi isi dau cu parerea ca au auzit, ca s-ar putea sa fie " furati de presedinte sau administrator". Din 1000 de reclamatii inregistrate doar in 63 de cazuri s-au constatat nereguli.
Cititi si aici
[ link extern ]

Sunt proprietari carora li se pare mai mica distanta pana la primarie decat pana la asociatie pentru a se lamuri. Mai ales ca se intra si se iese pe gratis iar functionarul trebuie sa-l asculte si sa-i ia in consideratie reclamatia.

Alte discuții în legătură

Abuzurile presedintelui si administratorului de bloc denisee denisee Buna ziua. As dori sa fac o plangere pentru presedintele blocului si o plangere pentru administratorul blocului....as vrea sa stiu cui trebuie sa ma adresez. ... (vezi toată discuția)
Cine verifica, face audit unei asociatii de locatari? cine ii ... CriGalan CriGalan Cine verifica, face audit unei Asociatii de Locatari? Cine ii verifica pe cenzori? Exista un organism al statului care controleaza modul de administrare a ... (vezi toată discuția)
Unde pot reclama asoc de proprietari iulicaoncescu iulicaoncescu Am o sentinta def si irevocab prin care eu nu trebuie sa platesc chelt de judecata in procesul pe care l-am avut cu asoc. Totusi, asoc mi-a bagat la plata ... (vezi toată discuția)