avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1081 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general suspendare firma -somaj
Discuție deschisă în Contabilitate în general

suspendare firma -somaj

As dori sa suspend activitatea firmei (nu voi mai emite facturi )dar am de incasat de la clienti pot face ridicari de numerar dupa suspendare?
Cel mai recent răspuns: LUST EXPERT , Consultant fiscal 16:29, 23 Martie 2010

Suspendarea activitatii este numita in legislatie inactivitate temporara
Procedurile de suspendare pot incepe numai cand care firma, PFA, Intreprinderea Familiala (IF) sau Intreprinderea Individuala (II) nu are datorii catre bugetul de stat, insa poate avea datorii catre alte firme sau catre angajati.
Spre deosebire de companii, PFA, IF si II pot obtine suspendarea printr-o procedura simplificata - depunerea unei cereri la Oficiul Registrului Comertului arondat.
Cei care isi suspenda activitatea pot obtine si o derogare de la depunerea declaratiilor fiscale pe care sa nu le depuna trimestrial, ci anual, aceasta nefiind insa o etapa obligatorie din procesul de suspendare.
Activitatea oricarei forme de organizare comerciala poate fi suspendata pentru maxim trei ani.
Incasarea clientilor sau plata datoriile restante nu inseamna ca firma are activitate.Nu aveti voie sa obtineti venituri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare pfa cu norma de venit Doru_2012 Doru_2012 Buna ziua, Am folosit PFA cu norma de venit fix pana in 31.12.2011. Incepand de la 01.01.2012 am trecut pe carte de munca. Doresc sa suspend PFA-ul ... (vezi toată discuția)
Cedare firma-rog ajutor bialuca1978 bialuca1978 am o firma cu activitatea suspendata si o cunostinta mi-a propus sa i-o cedez ce acte ar trebui sa semnez pentru a nu avea probleme pe viitor (procese ... (vezi toată discuția)