avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Suspendare PFA cu norma de venit
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Suspendare PFA cu norma de venit

Buna ziua,

Am folosit PFA cu norma de venit fix pana in 31.12.2011.
Incepand de la 01.01.2012 am trecut pe carte de munca.

Doresc sa suspend PFA-ul incepand cu data de 01.01.2012.

As dori sa stiu ce pasi trebuie facuti.

Este vreo data limita pana la care trebuie facuti acesti pasi pentru a nu mai plati nici un impozit in 2012?

Va multumesc!

Ultima modificare: Miercuri, 29 Februarie 2012
Doru_2012, utilizator
Cel mai recent răspuns: Doru_2012 , utilizator 15:24, 29 Februarie 2012
Puteti solicita suspendarea activitatii prin depunerea unei cereri la Oficiul Registrului Comertului arondat. Procedurile de suspendare pot incepe numai cand PFA nu are datorii catre bugetul de stat, (insa poate avea datorii catre alte firme sau catre angajati).
Spre deosebire de companii, PFA, IF si II pot obtine suspendarea printr-o procedura simplificata - depunerea unei cereri la Oficiul Registrului Comertului arondat.
Apoi anuntati organul fiscal pentru a inceta stabilirea de obligatii - impozit pe venit.
Puteti radia de asemenea PFA, intrucat suspendarea dureaza max.3 ani.
In cazul in care nu veti face suspendare sau radiere, organul fiscal va stabili in continuare obligatii fiscale si in cel mai bun caz va micsora norma de venit pentru ca sunteti salariat.
Va multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare firma -somaj ContSters101626 ContSters101626 As dori sa suspend activitatea firmei (nu voi mai emite facturi )dar am de incasat de la clienti pot face ridicari de numerar dupa suspendare? (vezi toată discuția)
Dizolvare societate respectiv radierea societatii petrutza_sv petrutza_sv Buna, Va rog sa ma lamuriti intr-o problema. Am o societate comerciala (unic asociat) scapa datorita impozitului forfetar. Nu am depus la Oficiul Registrului ... (vezi toată discuția)
Radiere pfa mihaela495 mihaela495 Buna ziua, As dori sa stiu care este procedura pentru radierea PFA-ului, atat cea de la Registrul Comertului cat si cea de la Finante. Am inteles ca ... (vezi toată discuția)