avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Dizolvare societate respectiv radierea societatii
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Dizolvare societate respectiv radierea societatii

Buna,
Va rog sa ma lamuriti intr-o problema.
Am o societate comerciala (unic asociat) scapa datorita impozitului forfetar. Nu am depus la Oficiul Registrului Comertului situatiile financiare aferente anului 2007, defapt am urmarit sa primesc citatie de la tribunal si sa o dizolve prin hotarare judecatoreasca, ceea ce s-a si intamplat.
Acum stau cu hotararea in mana si nu o pot radia datoria acestui pacatos de impozit.

Eu am intrebat la Registrul comertului care ar fi procedura si am inteles ca pot cere eu radierea la urgenta, insa am nevoie de la fisc de un certificat fiscal care sa ateste ca nu sunt datorii si de aici pleaca toata problema.
Intrebarea mea este cum pot proceda sa scap de societate si daca pot evita plata acestui impozit?
Cel mai recent răspuns: petrutza_sv , utilizator 14:07, 22 Ianuarie 2010
In termen de 6 luni de la dizolvarea societatii, Registrul Comertului face radierea de drept, in temeiul legii 31/1990.

La implinirea a 6 luni de la radiere, depuneti la Registrul Comertului, et. 1, Registratura, o cerere de radiere, atasand hotararea de dizolvare definitiva si irevocabila. Registrul Comertului o inainteaza Tribunalului, care va va cita si va aproba radierea societatii din Registrul Comertului. Pana la data radierii datorati impozitul forfetar.
Ultima modificare: Joi, 21 Ianuarie 2010
Luisa Mitroi legalista.ro, Consilier juridic
Multumesc pt raspuns
Si cu alte cuvinte daca nu platesc impozitul nu se va radia ?
Societatea se va radia din oficiu dupa aprobarea de catre Tribunal a radierii, fara sa vi se ceara plata impozitului in cadrul acestei proceduri -aceasta deoarece legea prevede radierea din oficiu. Trebuie sa depuneti decizia de dizolvare a societatii definitiva si irevocabila.
Conform legii datorati insa impozitul forfetar pana la data deciziei de radiere si ANAF are posibilitatea, pana la data inscrierii in Reg. Comertului a radierii sa introduca actiune in instanta in care sa solicite declararea insolventei (falimentului) societatii si plata datoriilor bugetare. Aceasta actiune suspenda orice alta actiune aflata pe rol -deci si cea de radiere. Aceste actiuni sunt de obicei introduse pentru sumele destul de ridicate si aveti optiunea desfasurarii procedurii de radiere, cu speranta de a nu vi se intenta actiune de catre ANAF. Odata radiata societatea, ANAF nu mai are dreptul de a intenta aceasta actiune si nu veti mai putea fi obligata sa platiti impozitul neplatit.
Va multumesc inca odata pentru sfaturi, ati fost foarte amabila si draguta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dizolvare societate respectiv radierea petrutza_sv petrutza_sv Buna, Am o nelamurire in ceea ce priveste dizolvarea societatii sau radierea ei din Registrul Comertului. Ca sa detaliez putin, defapt incerc sa scap de ... (vezi toată discuția)
Cum sa scap ieftin de firma rekaalina rekaalina Buna ziua.Am o problema si as dori sa ma ajutati daca se poate.In 2005 am infiintat o firma de care practic \"am uitat\" ,iar acum cateva zile am primit o ... (vezi toată discuția)
Citatie catre firma pentru dizolvare, help pls! Mario2010 Mario2010 Buna ziua, Am primit pe 28 o citatie catre firma pe care o detin pentru .. din cate am inteles eu .. nu am depus situatiile anuale aferente anilor ... (vezi toată discuția)