avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... litigiu de munca - actiune civila
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

litigiu de munca - actiune civila

Ce titlu trebuie sa aiba actiunea civila prin care solicit plata drepturilor salariale restante si a concediului si prin care solicit si despagubiri morale pt prejudicii prin faptul ca neavand salariul lunar am acumulat datorii? as vrea sa se incadreze in litigiu de munca pt ca stiam ca e scutit de taxa de timru. Va org mult, stie cineva sa-mi raspunda?
Cel mai recent răspuns: ctynn , utilizator 18:46, 23 Martie 2010
Dv. in calitate de reclamant veti formula o cerere de chemare in judecata a angajatorului care va avea calitatea de parat si o depuneti la judecatoria pe raza careia aveti domiciului dv.

Succes!
Este vorba / nu de titlu / ci de obiectul dosarului, litigiu de munca - acordare drepturi salariale , pretentii .
Litigiile de munca se solutioneaza la tribunale, sectii pentru litigii de munca.
Ultima modificare: Marți, 23 Martie 2010
ContSters122901, utilizator
O denumiti Cerere de chemare in judecata si prin care solicitati instantei :
1. obligarea fostului angajtor la plata sumei de ..... reprezentand c/v salariilor neachitate pentru perioada .....
2. obligarea la plata a sumei de ..... ...., reprezentand c/v indemnizatiei CO neefectuat pentru anul anterior si anul in curs
3. obligarea la plata sumei de ... , reprezentand daune morale pentru prejudicii cauzate ca urmare a .....

Cererea se depune in 2 (doua) exemplare la Tribunalul Judetean - Sectia litigii de munca in a carui raza aveti domiciliu. Actiunea este scutita de plata taxelor de timbru.
puteti solicita printr-o actiune in litigii de munca cele enumerate de dvs mai sus ... insa in ceea ce priveste despagubirile morale nu cred ca veti reusi sa le obtineti, sunt sanse sa vi se decline insa competenta catre judecatorie si sa fiti nevoita sa achitati taxa de timbru si timbru judiciar pt despagubiri .

dvs daca nu v-ati incasat salariul aveati dreptul de a solicita incetarea contractului de munca la zi si plata drepturilor salariale .... si astfel puteati sa va gasiti un alt loc de munca si sa nu acumulatii datorii restante astfel

in afara despagubirilor morale restul drepturilor salariale le veti recupera garantat

succes!
ClaudiaN a scris:

Dv. in calitate de reclamant veti formula o cerere de chemare in judecata a angajatorului care va avea calitatea de parat si o depuneti la judecatoria pe raza careia aveti domiciului dv.

Succes!


In acest caz, judecatoria va pronunta o hotarare de declinare a competentei ....:)
Ultima modificare: Marți, 23 Martie 2010
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Cum pot sa-mi recuperez banii cuveniti pe 2 luni si 2 saptamani de munca? poliee poliee mentionez ca atunci cand luam salariul nu semnam vreun stat de plata sau altceva. plata era facuta de catre patron. am lucrat la societatea respectiva cu ... (vezi toată discuția)
Litigiu munca - lichidare drepturi banesti liviuvalentin liviuvalentin Buna ziua, Am demisionat in data de 30 octombrie 2009 cu acordul partilor pentru neplata salariilor restante facand aceasta precizare si in ... (vezi toată discuția)
Plangere knopfler40 knopfler40 Cum se procedeaza cand , doresc sa-mi recuperez salariile si plata zilelor de concediu neplatite de catre societatea de unde am plecat tocmai din aceasta ... (vezi toată discuția)