avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... agresare conjugala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

agresare conjugala

miam batut sotia cu care traiesc in concubinaj si cu care am 2 baieti in varsta de 2 si respectiv 4 ani.ea a doua zi a mers la politie si au venit la mine aksa sa merg sa dau declaratie, leam spus k nu pot k nu am cu cine sami las copii si miau zis k ei in 3 ore pot sa vina sa ma ridice, a trebuit sa le arat k de fapt nu era nimeni aksa cu care sami las copii, au inteles in cele din urma si miau zis k o sa mai treaca. dupa 2 ore am plecat eu la politie sa dau declaratie, copii iam lasat la un prieten. ea in declaratie a mintit cu nerusinare dar eu am scris adevarul.era vanata pe spate si picioare si avea buza foarte tare umflata.la politie mi sa spus k iar fi venit rau si k au chemat salvarea.a mers la spital la insistentele politistilor pentru investigatii, acolo a refuzat sa i se faca analize si controale, de acolo au trimiso la spitalul de boli infectioase dar fara salvare , pe jos cu cheltuielile ei si transportul in comun. nu sa dus acolo.deci nu a stat internata nici makr o zi. motivul pentru care a mers la politie a fost sa o duca politia aksa k nu mai vroia sa mai traiasca cu mine. de la spital a plecat direct spre casa dar fara nici un ban la ea, sa rugat de soferul de microbuz sa o ia si a luato.in cele din urma a ajuns aksa si am sunato pe maicasa si avand nervi am inceput sa le injur. am aflat k am fost inregistrat.as vrea sa stiu ce as putea sa patesc dak ea a refuzat internarea, nu are certificat medico-legal si ce ar pati cei 2 copii ai mei. va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters136915 , utilizator 20:28, 23 Martie 2010
In raport de demersurile politiei,fata de acuzele concubinei ,va pot fi aplicate amenzi administrative
Fie,incercati schimbarea comportamentului ,fie incepeti sa va impacati cu gandul ca exista posibilitatea sa fiti decazut din drepturi
In primul rand, "lovirea sau alte violente" este prevazuta ca infractiune in art.180 C.pen. Ceea ce inseamna ca acest tip de comportament prezinta un grad de pericol social suficient de ridicat pentru a intra sub incidenta legii penale. In al doilea rand, simpla idee a utilizarii fortei fizice impotriva unei femei nu este tocmai acceptabila.
Din punct de vedere legal, concubina dvs. poate scoate oricand un certificat medico-legal si va poate acuza de savarsirea infractiunii indicate mai sus.
Mai mult, violenta conjugala poate determina, daca ea se repeta in fata copiilor si imbraca si forme infractionale, chiar masuri de decadere din drepturile parintesti.
Sperind insa ca veti intelege sa renuntati la acest mod de "comunicare", va sfatuiesc sa incepeti sa va purtati frumos cu toata lumea din casa si cred ca veti primi un raspuns asemanator.
Daca concubina dvs,. face plangere scrisa impotriva dvs. pentru lovituri , veti suporta consecintele legii. Chiar daca nu a mers in acea zi in care ati batut/o la medicul legist, poate sa mearga in urmatoarele zile , pana cand i se vad semnele.... are timp. Daca mai are si martori * raportul de la politie si mama ei... va dati seama....
Spuneti ca ati fost inregistrat cum, tot dvs, ati inceput sa o injurati la telefon, in loc sa va regretati faptele... Nu ati facut altceva decat sa dovediti comportamentul violent, cu tot tacamul.
Ma intreb, ce invata acei copii de la dvs? Cum de va intrebati ce se intampla cu copiii dvs ? Simplu... Vor face exact ce vad la dvs, sau .. vor fi traumatizati tot restul vietii. Bine nu vor face, in orice caz. Pacat.. mare pacat. Asa ajung parintii sa fie decazuti din drepturi, iar copiii sa creasca fara iubirea parinteasca.
De fapt,dvs,va reclamati pe dvs.ca va bateti concubina,cu"frenezie",cel putin asa rezulta din relatarea dvs.
Din aceiasi relatare rezulta ca totusi sunteti un tata bun,dar mai ales,unul care "da exemple" copiilor sai cum "sa se poarte" in viata.
Exista doua,posibilitati,prima,este aceea de va cere iertare in fata sotiei si a copiilor pentru comportarea dvs.lipsita de omenie si sa nu mai repetati astfel de fapte,ceea ce mi se pare,sincer,nerealizabil,mai ales avand "formatiunea asta razboinica",probabil acutizata pe fondul consumului de alcool.
A doua solutie este ca ,concubina sa formuleze plangere penala pentru loviri si alte violente,sa suportati rigorile legii pentru aceasta,in functie de incadrarea juridica ce va fi stabilita in urma emiterii certificatului medico-legal.
Apoi,concubina dvs.art trebui sa formuleze o actiune de incredintare a minorilor,cu obligarea dvs.la plata unei pensii de intretinere
Desi nu am inca familie, dati-mi voie sa va spun ca lovirea unei femei este o dovada de lasitate, aceasta fiind, evident, o inegalitate de forte, in al doilea rand, barbatii care fac astfel de fapte au probleme psihice mostenite din copilarie, prin lipsa de educatie, si denota astfel o lipsa acuta de responsabilitate in fata familiei si a societatii. Chiar daca traiti in concubinaj, trebuie sa va asumati un pachet serios de raspunderi in fata copiilor pe care sunteti obligat sa-i educati. Daca nu, legea poate hotari ca mama este cea care trebuie sa ii creasca si sa-i educe. Va rog sa renuntati la un astfel de comportament intrebandu-va nu ce veti putea pati dvs., ci ce exemplu dati copiilor dvs. Ei sunt pe primul loc intr-o familie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara am și eu o antrebare va rog sa mă ajutați...care ... darius andrey darius andrey Buna seara am și eu o antrebare va rog sa mă ajutați...care doriți să știu ce am de făcut va rog din suflet...stau an concubinaj de 6 ani an care a ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara; copii rezultati in afara casatoriei gabytzu1988 gabytzu1988 am trait in concubinaj 4ani cu un barbat din constanta din care au rezultat 2 copii.el e un barbat alcoolic violent.miam scos certificat medico legal am dosar ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala dre_andrei dre_andrei buna ziua. am o problema. mama mea si cu sora mea se certau din cauza unor sticle cu o femeie de 35 de ani. dupa cearta (ea le-a injurat) aceasta si-a chemat ... (vezi toată discuția)