avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... ajutor somatie de plata
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

ajutor somatie de plata

Am doua situatii sunt data in judecata de o firma pe ambele firme cu care am lucrat cu ei din razbunare si fiindca stiu ca partea contabiliceasca acum ceva vreme nu era condusa foarte stralucit .
In cazul in care pentru o factura de 9 000 ron am dovada platii cu OP pentru 5 000 ron unde se mentioneaza nr. facturii si inca un OP ulterior tot de 5 000 ron,insa doar cu mentiunea "plata diferenta marfa" ce sansa am ca debitor pe procedura somatiei de plata?
Daca o factura nu e semnata de nici un reprezentant al firmei mele pot invoca faptul ca nu a fost acceptata ,daca am mai avut raporturi cu firma respectiva adica mai am alte facturi de la ei ,dar semnate de mine ?Situatia asta e mai complicata pt. ca pe deasupra in actiune mi se cere in loc de 1700 RON cat e de fapt pe factura 17 000 RON (factura e de fapt in lei vechi si a gresit juristu' lor la transformare ) cum sa ma apar ,ar fi aceste lucruri in favoarea mea?
Cel mai recent răspuns: bogdanav , utilizator 05:00, 1 Februarie 2007
pe somatia de plata sunt multe sanse de a scapa, ca debitor. probabil ca va judecati la Marghita.
cauta un consilier juridic bazat sa te reprezinte.
Cum spuneam, sunt sanse multe, trebuie vazuta cererea si documentele pe care se bazeaza.
Daca factura a fost trimisa prin posta, au confirmare de primire?
Ce spune contractul?
B-)
pentru succes ,solutia este sa te judeci pe dreptul comun iar nu pe ordonanta 5 unde nu vei avea succes:D:D
:D poti castiga invocand exceptia de neexecutare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sfatul avocatului,dar cer si parerea dumneavostra! Conrad Conrad Acum am sosit de la avocat avand ca problema firma al carei administrator sunt care nu a putut plati o factura. Avocatul mia spus ca nu au cum sa se atinga de ... (vezi toată discuția)
Recuperare creante, fara contract de vanzare-cumparare Ionescu.carina Ionescu.carina O firma ne datoareaza o suma mica, aprox. 15000 ron. Mentionez ca nu am incheiat cu aceasta un contract de vanzare-cumparare, documentele si corespondenta ... (vezi toată discuția)
Recuperare datorii ok ok buna seara. sant adm. unei s.c. ce are de recuperat suma de 200 000 ron ,de la o s.c.in urma lucrarilor efectuate in baza contractului si facturilor semnate; ... (vezi toată discuția)