avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Hotul neprins....sofer cinstit ?!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Hotul neprins....sofer cinstit ?!

Buna seara, sunt intr-o dilema privind comportamentul unui sofer angajat al firmei mele.
Soferul este acuzat , de catre beneficiarii serviciilor noastre de transport ca nu ar fi predat toti paletii la depozit. Paguba este de ordinul sutelor de paleti nepredati ( se poarta in randul soferilor furtul de motorina sau vanzarea la negru de europaleti ).
Soferul nu recunoaste , desigur.
Ca si probe ar fi inregistrarea video de pe camera din depozit care arata exact cati paleti s-au descarcat (soferul a facut aceste manevre de descarcare)
Dar , ptr ca soferul s-a descurcat si l-a pacalit pe cel de la receptie depozit cum ca a descarcat toti paleti care erau trecuti in procesul verbal , acesta din urma fara sa verifice a semnat si stampilat cum ca a primit toti paleti. Ulterior , dupa cca 1 ora si-a dat seama de greseala , dar soferul nu mai era in depozit.
Concluzie : eu ca patron am puse in fata doua probe :
1) il acuza pe sofer de furt (prin faptul ca nu a predat toti paletii) proba video
2) soferul e nevinovat , caci are un proces verbal OK , semnat ,cum ca s-au primit toti paletii.
Ce pot face ? Beneficiarul vrea sa imi impute c/val paletilor ...eu am colaborat foarte bine cu el si nu as vrea sa inchei afacerea din cauza unui sofer (care sigur ptr ca a fost mai destept decat receptionerul , e curat in acte si pare nevinovat)Si de sofer sunt multumit ...cel putin pana la acest incident.
Legal , va intreb ce-i de facut ?
Multumesc , sper sa ma fi facut inteles.
Cel mai recent răspuns: discover , utilizator 16:44, 24 Martie 2010
Legal nu aveti decat sa asteptati ca beneficiarul sa va impute contravaloarea paletilor dupa care il reclamati si solicitati sa va plateasca banii! Impotriva soferului nu aveti ce sa faceti fiindca acea inregistrare video nu este o proba 100% concludenta!
Puteti insa discuta cu soferul dvs si sa incercati sa aflati adevarul (lucru de care ma cam indoiesc caci este evident ca soferul a vandut undeva acei paleti , asta in varianta ca beneficiarul spune adevarul si nu a primit toti paletii!)
atata timp cat soferul are procesul verbal semnat si stampilat nu aveti ce sa ii faceti. legal el este corect.
Multumesc ptr raspunsuri , azi nu mai exista incertitudine .....soferul si-a recunoscut fapta , a inapoiat paletii ( de unde i-a scos ??? nici nu mai m-a interesat).
Ma doare insa , ca voi fi nevoit sa-l concediez , era totusi un sofer bun ( ptr masina ,ptr felul cum conducea ) .Prostul ...ca nu pot sa-i zic altfel ....ce v-a pune de Pasti pe masa copiilor ? Un copil si el , c-a putut face asa ceva.Doar salariul il primea saptamanal, deh ....avea leasing la masina de cateva luni luata.
Omenia , nu mai e apreciata si nici nu prea mai gasesti.
O zi buna tuturor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa marfa la un transport popa diana popa diana Va rog am nevoie de ajutor. Avem o comanda de transport de la un client-casa de expeditie cu care am lucrat de mai multe ori pt o cantitate de marfa de 1 ... (vezi toată discuția)
Furt marfa pe durata transportului Septimius4 Septimius4 Buna ziua, Cu o saptamana inainte societatea a avut de efectuat un transport de apa infoliata pe paleti, fiecare palet cu eticheta corespunzatoare bon ... (vezi toată discuția)
Rezerve ulterioare receptionarii marfii - caraus unika01 unika01 Buna ziua, Am efectuat un transport marfa tur-retur ca urmare a unei comenzi de transport din partea unei firme de expeditii. Am preluat marfa, am ... (vezi toată discuția)