avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... stopaj la sursa
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

stopaj la sursa

cu ce se poate solda neplata cas-ului de catre administratorul unui srl in conditiile in care are ca angajati;sotia,propria persoana si o a treia persoana?administratorul care a facut stopajul la sursa poate primi amenda penala sau inchisoare pt neplata contributiilor pe ultimii 4 ani / ?
Cel mai recent răspuns: ContSters84518 , utilizator 07:59, 24 Martie 2010
Reţinerea şi nevărsarea de către plătitorii obligaţiilor fiscale a sumelor reprezentând impozite şi contribuţii cu reţinere la sursă, în cel mult 30 de zile de la scadenţă, constituie infracţiune şi se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă (art 188 al.2 C.pr.fiscala)
Pe langa raspunderea de natura penala, in situatia expusa (obligatii scadente de o lunga perioada de timp) ar fi trebuit dispusa si executarea silita prin executor fiscal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regim majorari impozite cu stopaj la sursa tincuta30 tincuta30 Conform prevederilor Legii 241 2005 \\"Constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la un an la 3 ani sau cu amenda retinerea si i nevarsarea, cu ... (vezi toată discuția)
Stopaj la sursa tocaciflori tocaciflori este infractiune?daca firma nu a avut nici pe acte de unde sa plateasca darile la stat,nici de unde sa plateasca toate salarile?si atunci de ce mi sa facut ... (vezi toată discuția)
Obligatia de a vira in 30 de zile sumele si contributiile cu retinere la sursa AnaR AnaR Buna ziua. In ce legislatie gasesc scris ca stopajul la sursa trebuie achitat in termen de 30 de zile? Multumesc. (vezi toată discuția)