avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... asigurari de sanatate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

asigurari de sanatate

buna ziua ,este obligatoriu asigurarea de sanatate ? am primit notificare ptr plata asigurarii de sanatate fara a avea un contract cu ei ,precizez ca eu imi desfasor activitatea in cadru unei intreprinderi individuale,poate in caz de imbolnavire vreau sa ma tratez intr o clinica particulara din tara sau strainatate ?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 13:53, 25 Martie 2010
este obligatorie si se calculeaza asupra venitului net obtinut.
DonCurent a scris:

..........poate in caz de imbolnavire vreau sa ma tratez intr o clinica particulara din tara sau strainatate ?

Si daca aveti un accident pe strada, dati telefon la clinica particulara din tara sau strainatate? Aveti si medic de familie. Traiti totusi intr-un sistem, bun-rau, si la caz de nevoie....aveti asistenta de sanatate, deci trebuie s-o platiti prin aceasta asigurare, pe care o platim cu totii.
Este obligatorie si se calculeaza la venitul net realizat
Chiar daca lucrati in forma de organizare intreprindere individuala , asigurarea de sanatate este obligatorie!B-)
buna ziua mai ieftin mi se pare un tel in strainatate decit un tratament in infectul sistem de sanatate romanesc si daca se vor plati consultatiile la medic ptr ce asigurare ? multa sanatate d-le MIHAI GRIGORE .Imi place logica de ROMANIA sa lasam asa fara sa creem precedente .........................

Alte discuții în legătură

Bună ziua, sunt diabetic de tip i cu grad de handicap accentuat. ... LcMc LcMc Bună ziua, sunt diabetic de tip I cu grad de handicap accentuat. Lucrez în Bulgaria . Ca să imi pot lua medicația și pentru controalele medicale ... (vezi toată discuția)
Decontare plata spitalizare pentru accident in afara muncii dan890 dan890 Buna ziua, Sunt de meserie sofer si am avut acum cateva luni un accident in timpul serviciului in Austria. Am fost spitalizat doua zile intr-o clinica in ... (vezi toată discuția)
Plata cass in doua tari din ue gbidea gbidea Sunt angajat de curand cu contract de munca la o companie in Slovacia . In acelasi timp , obtin o remuneratie din participarea ca membri in CA al unei ... (vezi toată discuția)