avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept de proprietate

buna ziua,
am cumparat o cota indiviza dintr-o masa succesorala prin contract de vinzare cumparare sub semnatura privata(act legalizat la notar nu se putea face din cauza unei uzucapiuni care trebuie facute, cadastru etc) prin care eu platesc o suma de bani ier mostenitorul succesiuni imi vinde accea cota indiviza.
pot eu cu acest act de vinzare cumparare sub semnatura privata sa cer la renel sa imi traga bransament de curent separat de ceilalti mostenitori? dar la gaze se poate sa imi ''bag'' gaze pe numele meu?
pot la circa financiara sa ma trec pe rol sa imi vina impozitul pe numele meu ?
acest act este un act de proprietate deci ar trebui sa se poata nu?
imi cer scuze ,nu am mentionat ca unde stau eu(suprafata cotei cumparate ) se afla doua camere care sunt construite acum 5 ani fara autorizatie de constructie.

va multumesc mult pentru ca ati citit si intrebarile mele si pentru raspunsurile pe care sper ca puteti sa mi le dati
Cel mai recent răspuns: Adrian Marin , Consilier juridic 09:12, 24 Martie 2010
Pentru toate cele mentionate de Dvs. veti avea nevoie de un extras de Carte Funciara, deci trebuie sa fie clarificat uzuciapiunea respectiva.

Acest contract sub semnatura privata este doar un antecontract, deoarece instrainarea terenurilor (sunt sigur, ca exista si o parte de teren, daca nu altfel o cota-parte mica de pe terenul unde sta casa/blocul) se face cu act autentic. Daca nu exista act autentic, nu exista vanzare-cumparare perfecta, dreptul nu se trece in Cartea Funciara, iar ceea ce nu se trece in Cartea Funciara practic nu exista.
Din pacate raspunsul este NU la toate intrebarile . Solutia este sa finalizati documentele (mostenitorul ) , sa iesiti din indiviziune , sa se intocmeasca si cartea funciara , sa incheiati actul de vanzare-cumparare in notariat , dupa care va puteti inscrie dreptul de proprietate la fisc , electrica etc. . Cu privire la imobilele ridicate fara autorizatie trebuie sa intrati in legalitate , in acest sens consider ca trebuie sa va deplasati la primarie (compartimentul specializat) pentru a gasi o solutie in acest sens . Toate aceste demersuri trebuie facute de mostenitor (eventual prin dvs. ) .
Ultima modificare: Miercuri, 24 Martie 2010
Adrian Marin, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare teren ContSters194995 ContSters194995 O intrebare: am cumparat un teren de la niste rude. Terenul este pe numele bunicului mort demult, nu s-a facut succesiune, nu s-a facut iesire din diviziune. ... (vezi toată discuția)
Vanzare cote parti in lipsa marfan marfan Buna ziua, As vrea sa cred ca asa ceva n-ati mai auzit, ca daca nu inseamna ca ne ducem de rapa cu totul. Sunt 7 mostenitori in indiviziune care au, ... (vezi toată discuția)
Cumpararea cotei bz50rin bz50rin In certificatul de mostenitor dupa tata suntem trecute trei surori plus mama cu cota egala de 1/4 din jumatate din casa.Pe cealalta jumatate din locuinta este ... (vezi toată discuția)