Am infiintat o asociatie sportiva, care nu are personalitate juridica, dar cateva persoane ar vrea sa dirijeze cei "2 la suta" din impozitul pe venitul anului 2009 catre aceasta asociatie. Am citit in declaratia 230 ca trebuie trecut CIF-ul entitatii non-profit care primeste donatia. Aceasta asociatie sportiva are doar un numar de inregistrare intr-un registru sportiv ce tine de Ministerul Sportului si Turismului.Cum pot primi cei 2 la suta pentru sponzorizarea activitatii sportive? Aceasta asociatie are echipe de fotbal copii cu care participa la diferite competitii organizate de catre Asoc.Judeteana de Fotbal si are nevoie de diferite sponzorizari pentru a-si putea desfasura activitatea.#-o
Daca doriti sponsorizari si redirectionari gen 2%, va veti inregistra ca asociatie, ceea ce inseamna o procedura legala care implica sediu, patrimoniu afectat, obiectiv si scop, statut de functionare.... in final si CIF-ul.
Sa inteleg ca nu poate da chitante pentru sponzorizari? Trebuie sa se inregistreze la Finante? Banii obtinuti prin incasari cash sunt folositi in scopul asociatiei, trebuie anuntati cei de la fin.X-( atunci cand se incaseaza sau se cheltuie ceva in scopul asociatiei sportive?
"Aceasta asociatie sportiva are doar un numar de inregistrare intr-un registru sportiv ce tine de Ministerul Sportului si Turismului" coroborat cu "Am infiintat o asociatie sportiva, care nu are personalitate juridica": aceste doua afirmatii mie nu imi sunt clare si va rog sa mai asteptati si o alta opinie.
Spun ca imi sunt neclare, intrucat functionarea asociatiilor si fundatiilor se face in baza unei reglementari legale proprii; este vorba despre Ordonanta 26/2000. Faptul ca figurati intr-un registru sportiv ce se tine de catre un minister, ma duce cu gandul la faptul ca aveti o forma de organizare care sa va permita sa functionati fara obtinerea personalitatii juridice ceruta de conditiile imperative ale ordonantei pre-citate.
Poate cel mai bine ar fi sa va adresati chiar Ministerului care v-a inscris in registru, sa va lamureasca.
Pentru ca, daca doriti, cum spuneti, "sa dati chitanta", parerea mea este ca trebuie sa aveti personalitate juridica de sine statatoare si cu asta ne intoarcem la conditiile Ordonantei 26.
Repet insa, mai asteptati o opinie.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.