avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale dreptul de vot in cadrul adunarii actionarilor
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

dreptul de vot in cadrul adunarii actionarilor

Buna tuturor!!!!

Pe moment ma confrunt cu un caz in practica, caruia nu prea reusesc sa-i gasesc un temei legal. Pe scurt: de la ce data un actionar isi poate exercita dreptul de vot in cadrul adunarilor actionarilor. Banuiesc ca este vorba de data la care se face inregistrarea in registrul actionarilor. Legea 31 nu este prea clara in acest sens. As dori sa primesc si alte opinii.

Multumesc,

Veronica
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 17:44, 27 Ianuarie 2007
la data intrunirii :D
a se vedea art.123 in caz ca intrebarea se refera la data de referinta
mersi mult!!!!

speta se refera la faptul ca persoana in cauza cumpara actiunile cu 3 saptamani inainte de AGA, dar nu reuseste (lipsa de management al timpului, cica) sa se inscrie in reg. actionarilor. In acest caz, ma gandeam ca nu mai poate participa la prima AGA dupa transferul actiunilor decat daca se inregistreaza ca actionar.

inmod normal, dupa inscrierea in registrul actionarilor.
Dar sunt si actionari fara drept de vot:D
mersi, nu sunt actiuni preferentiale, asa ca, in mod normal, are drept de vot. Problema e ca nu si-l poate exercita in cadrul Adunarii urmatoare X-(
si de ce? ma rog:">
nu poate cere vechiului actionar sa voteze in locul lui:D
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Ianuarie 2007
Romică Stoica, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In sa, administratorii sunt obligati sa participe la aga? adela05 adela05 Va rog sa ma ajutati si cu un temei legal din lg 31/1990. Eu nu reusesc sa identific nimic in acest sens, dar am inteles ca ar exista aceasta obligativitate in ... (vezi toată discuția)
Adunarea generala a asociatilor D.ROXANA D.ROXANA As dori sa ma documetez in ceea ce priveste " Adunarea Generala a Asociatilor". Am nevoie de informatii cat mai complete si precise. Multumesc. (vezi toată discuția)
Hotarari aga raluca29tim raluca29tim hotararile aga se aplica din momentul adoptarii lor sau din momentul publicarii in Monitorul Oficial ? multumesc (vezi toată discuția)