avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale imprumut de actiuni
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

imprumut de actiuni

Salut :D

Va rog sa ma ajutati intr-o problema. Cum opereaza un imprumut de actiuni la o SA listata la Bursa? Ma intereseaza orice text de lege care m-ar ajuta ca operatiunea respectiva sa nu treaca prin piata (in acest caz, ar fi o tranzactie).

Mersi mult :)
Cel mai recent răspuns: o_mores , utilizator 12:45, 28 Ianuarie 2007
nu am gasit niciunde imprumut de actiuni#-o
si nici nu pot sa inteleg fenomenul:-/
poti explica mai pe larg?:O
nu am gasit niciunde imprumut de actiuni#-o
si nici nu pot sa inteleg fenomenul:-/
poti explica mai pe larg?:O
e o chestie foarte complicata....din pacate......O societate pe actiuni isi majoreaza capitalul social. Unul dintre actionari subscrie un numar de actiuni, uzand de dreptul sau de preferinta. Din lipsa de resurse financiare, dupa subscriere si varsare, dorecte sa dea cu imprumut pentru un anumit termen actiunile nou-subscrise. Clientul meu este cel care vrea sa ia actiunile in imprumut. Cam astea sunt toate detaliile pe scurt. Problema e ca nici unul si nici celalalt nu vrea sa se tranzactioneze respectivele actiuni pe piata. Vreo idee?????

Mersi ;),

Veronica
Mda...

Care e scopul acestei "misculatii" ca sa-i zicem asa? Pentru ca daca actiunile sunt nominative drepturile aferente pot fi exercitate numai de către titularul acestora... Deci de ce ar vrea omul respectiv doar sa "imprumute" actiuni fara sa aiba vreun drept din urma acestei tranzactii?

Sa inteleg ca varsarea de bani in contul actiunilor se face cu banii de la omul respectiv, dar societatea nu trebuie sa stie asta?:D
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Ianuarie 2007
o_mores, utilizator
cam asa stau lucrurile... Problema este ca habar nu am ce procedura as putea sa urmez. In dreptul european, exsta notiunea de "Shares Lending" si pe perioada imprumutului, cel care ia actiuni in imprumut este tratat ca un adevarat proprietar al actiunilor, cu toate drepturile: inclusiv dividente, drept de vot in cadrul adunarilor, etc. La noi, n-am gasit nimic asemanator. Sunt destul de confuza....:(

Alte discuții în legătură

Se poate pune ipoteca pe parti sociale ale unui srl?? adela05 adela05 Se poate pune ipoteca pe parti sociale ale unui SR in favoarea unui SA? Ma ajutati si cu un temei legal? Multumesc (vezi toată discuția)
Am o problema de rezolvat pentru facultate lucian2peu lucian2peu S.C. X S.A. inregistreaza in pasivul bilantului contabil o datorie catre un creditor (Y) derivata dintr-un contract de imprumut. Societatea hotaraste sa isi ... (vezi toată discuția)
Detin 2,97 % din capitalul social de la crosi s.a. resita, actiuni cu valoarea nominala totala de 266942 roni si in calitate de actionar ma pot inscrie la masa credala ? GHEORGHIU RAMIRO GABRIEL GHEORGHIU RAMIRO GABRIEL Buna ziua, Sunt un actionar minoritar, detin 2,97 % din Crosi S.A. Resita si actiunile detinute au valoarea nominala totala de 266942 ron, nu am participat la ... (vezi toată discuția)