avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Detin 2,97 % din capitalul social de la Crosi S.A. ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Detin 2,97 % din capitalul social de la Crosi S.A. Resita, actiuni cu valoarea nominala totala de 266942 roni si in calitate de actionar ma pot inscrie la masa credala ?

Buna ziua,
Sunt un actionar minoritar, detin 2,97 % din Crosi S.A. Resita si actiunile detinute au valoarea nominala totala de 266942 ron, nu am participat la Adunarile Generale ale Actionarilor deoarece nu sunt actionar de multi ani si as dori sa stiu daca ma pot inscrie la masa credala in calitate de actionar.
Din cate stiu, actionarii isi recupereaza ultimii creanta, investitia.
Cel mai recent răspuns: GHEORGHIU RAMIRO GABRIEL , utilizator 11:03, 15 Octombrie 2013
Cum adica detin actiuni..... nu sunt actionar?
masa credala din cate stiu eu este constituita din datoriile fata de creditori. Dvs nu sunteti creditor deci nu aveti cum sa faceti parte dintre acestia. Sunteti actionar deci aveti datorii fata de creditori. faceti rau daca nu mergeti la sedinte AGA.
Problema este ca insolventa a fost declarata prin sentinta comerciala in data de 10.09.2009, iar informarea pe Piata de Capital despre insolventa societatii nu s-a realizat imediat ci abia in 18 februarie 2010.Apoi a fost suspendata de la tranzactionare.Iar eu am cumparat actiuni si in acest interval.
Cine ar fi trebuit sa comunice repede insolventa societatii : fosta conducere, administratorul judiciar ?
Cine ar fi trebuit sa comunice repede insolventa societatii : fosta conducere, administratorul judiciar ?

Administratorul judiciar in Buletinul procedurilor de insolventa , presa
Ca si actionar al societatii veti primi, daca mai ramane ceva, dupa lichidarea si plata creditorilor
Pana in 25 oct 2013, la intrarea in vigoare a noii legi a insolventei conform Legii 85/2006 la art. 65 se prevede , citez : "CAPITOLUL III
Procedura

SECŢIUNEA a 3-a
Primele măsuri

Art. 65

(1) Cererea va cuprinde: numele/denumirea creditorului, domiciliul/sediul, suma datorată, temeiul creanţei, precum şi menţiuni cu privire la eventualele drepturi de preferinţă sau garanţii.

(2) La cerere vor fi anexate documentele justificative ale creanţei şi ale actelor de constituire de garanţii.

(3) POSESORII DE TITLURI DE VALOARE la ordin sau la purtător pot solicita administratorului judiciar restituirea titlurilor originale şi păstrarea la dosar a unor copii certificate de acesta. Administratorul judiciar va face menţiunea pe original despre prezentarea acestora. Originalele vor fi prezentate din nou la orice repartiţie de sume între creditori, precum şi la exercitarea votului în adunarea generală a creditorilor.
Iar potrivit dictionarului financiar-bancar, definitia TITLULUI DE VALOARE = document care constituie obiectul unei tranzactii financiare.In categoria titlurilor de valoare se includ : titlurile de stat, obligatiunile, ACTIUNILE, si ele pot fi NOMINATIVE, LA ORDIN SAU LA PURTATOR...

Detalii: [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscriere la masa credala florin96 florin96 Ma poate ajuta cineva cu un model de cerere de inscriere la masa credala intr-un proces de declararea falimentului. Sotia mea nefiind neplatita de mai multe ... (vezi toată discuția)
Creditorul care a declansat procedura insolventei se mai inscrie la masa credala? Cristianna Cristianna Buna ziua!Am declansat deschiderea insolventei in cazul unui debitor care ne datora o suma de bani.Ne vom inscrie din nou la masa creditorilor,adica vom face ... (vezi toată discuția)
Masa credala Andrei T Andrei T la societate debitoare care se afla sub incidenta legii 85/2006 ce procedura trebuie urmata sa ma inscriu la masa credala? sau mai exact ce pasi trebuie sa ... (vezi toată discuția)