avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1051 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Ce conditii (mai) trebuie sa indeplineasca un avocat ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Ce conditii (mai) trebuie sa indeplineasca un avocat definitiv pentru a avea stagiar?

Buna ziua .
Sunt nou in profesie, tocmai am promovat examenul din februarie. Am inceput sa ma lovesc de probleme. Mai exista barouri in tara unde sunt stabilite conditii speciale(in afara de cele in Statut si L. 51) privind posibilitatea unui avocat care indeplineste toate cerintele actelor mai sus mentionate pentru a lua pe cineva in stagiu?
Eu tocmai am aflat cu stupoare ca va fi admis contractul de salarizare/colaborare doar in ipoteza in care respectivul avocat definitiv are un venit minim pe ult x luni de 2500 lei si "are un birou in care isi desfasoara activitatea". #-o Normal ca mi-a picat fata. :O
Cum vi se pare?
Cel mai recent răspuns: Avran Razvan - Cabinet Avocat , Avocat 09:15, 26 Februarie 2011
In privinta avocatului salarizat in interiorul profesiei o fii vreundeva vreo prevedere ca cea citata mai sus, desi nu cred. Cu certitudine insa in cazul contractului de colaborare (stagiu) conditiile sunt definite si nu stiu sa existe o conditionare de genul venit si/sau sediu al avocatului indrumator.
Acum... este posibil sa se bazeze refuzul pe vreun precedent, pe practica... Incercati sa obtineti viza consilierului cu observatiile de rigoare, pe cererea de inscriere facuta fara indeplinirea "conditiilor" acestea... sa vedem cum motiveaza dara consiliul baroului respectiv, prin consilierul desemnat un astfel de refuz.
se cere un venit mediu de 3500 ron/lună pe anul anterior, asta la Buc. pentru un stagiar. pentru doi stagiari se cere venit de 7000 iar pentru 3 stagiari de 10 500. mai mult de trei nu se pot lua. temei legal nu ştiu, dar aşa este în practică...
dupa 6 ani de la data la care avocatul a devenit definitiv , acesta poate angaja avocat stagiar. tot astfel se cere si conditia avocatului indrumator de a avea dreptul sa puna concluzii la Curtea Suprema de Justitie .

ce ati auzit dvs. ca avocatul definitiv este conditionat de un anumit cuantum al onorariilor pe ultimul an, sunt simple speculatii !!
Nu sunt speculatii. Este raspunsul primit la depunerea unui contract de salarizare in vederea inregistrarii. Inca nu este oficial, ci obtinut de la o doamna secretara.
Nu sunt speculatii. Alex Chiciu are dreptate insa sumele variaza de la barou la barou. Si pe undeva chiar e normal. De unde sa platesti (cel putin teoretic ca sa nu intram in alte discutii) salariul avocatului stagiar daca tu nu ai incasari??

Alte discuții în legătură

Stagiatura , conditii maestru siempreska siempreska Unde gasesc conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca un avocat definitiv pentru a fi maestru? As vrea sa stiu ce cheltuieli si taxe are de platit pt a ... (vezi toată discuția)
Conditii stagiatura pentru avocatul indrumator alin_serban alin_serban Salutare, stie cineva de vreo conditie pentru avocatul indrumator al avocatului stagiar de a "lua" maxim 2 avocati stagiari. Am inteles ca este o suma pe care ... (vezi toată discuția)
Avocatul indrumator trebuie sa aiba fond de stagiari? ContSters43587 ContSters43587 Tot cautand sa ma edific cu privire la ce ma asteapta cand voi deveni avocat am auzit urmatoarea chestie: un avocat definitiv poate lua stagiari numai daca are ... (vezi toată discuția)