avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Avocatul indrumator trebuie sa aiba fond de stagiari?
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Avocatul indrumator trebuie sa aiba fond de stagiari?

Tot cautand sa ma edific cu privire la ce ma asteapta cand voi deveni avocat am auzit urmatoarea chestie: un avocat definitiv poate lua stagiari numai daca are repartizat ,,fond de stagiari''. In lege si statut, in afara de vechime si reputatie se prevede la art.283(4) din Statutul profesiei....,,Consiliul baroului poate stabili nr. de contracte de colaborare....pt. formarea profesionala initiala ce pot fi incheiate de un av. care indepl. cond. art. 18 din Lege''. Cati stagiari poate lua un av. def.? Ma voi trezi in situatia de a cauta cu disperare un indrumator? Va trebui sa ma multumesc cu ce gasesc doar fiindca ,,maestrul'' cu care as fi vrut sa lucrez nu are fond de stagiari? E de luat in calcul varianta INPPA in aceasta situatie? Ma puteti ajuta, va rog?
Cel mai recent răspuns: ContSters7627 , utilizator 15:55, 1 Mai 2008
Se pare ca aici e ca la musulmani...unde fiecare isi ia cate neveste poate sa intretina...
Pentru a putea lua stagiari, un avocat, pe langa vechime trebuie sa aiba si anumite venituri minime stabilite de Barou. De exemplu, ultima data am auzit discutandu-se despre minim 3.500 lei/ luna / stagiar. Se ia in considerare media ultimelor 12 luni de incasari, adica venitul brut realizat de avocat. Intr-o vreme, numarul de stagiari era limitat la 2, adica indiferent de venituri, un avocat putea lua maxim 2 stagiari pentru ca se considera ca trebuie sa se ocupe temeinic de acestia. NU stiu daca s-a schimbat aceasta prevedere.
Am inteles. Multumesc!
Depinde de reglementarile Baroului din care face parte avocatul (sau cel putin asa cred).
La Baroul Timis, limita maxima este de 3 stagiari, dupa cum urmeaza, in functie de veniturile medii pe ultimele 12 luni. Se calculeaza media ultimelor 12 luni, cu mentiunea ca in cel putin 10 luni din cele 12 in discutie, venitul trebuie sa fie cel putin egal cu urmatoarele:
- pentru a putea avea 1 stagiar: 3500 lei
- 2 stagiari: 7000 lei
- 3 stagiari: 12 000 lei
Si ne oprim la 3. :)
romascanu a scris:

Se pare ca aici e ca la musulmani...unde fiecare isi ia cate neveste poate sa intretina...


Dar trebuie avut in vedere si cate camile se plateste ptr o nevasta la musulmani ... :))

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inppa elena_2 elena_2 Buna ziua! De cand am vazut anuntul ca se fac inscrieri la INPPA ma tot framanta acest gand. Ideea e ca ca as vrea si eu sa urmez cursurile acestui institut ... (vezi toată discuția)
Conditii stagiatura pentru avocatul indrumator alin_serban alin_serban Salutare, stie cineva de vreo conditie pentru avocatul indrumator al avocatului stagiar de a "lua" maxim 2 avocati stagiari. Am inteles ca este o suma pe care ... (vezi toată discuția)
Avocati stagiari ContSters156526 ContSters156526 Am creat acest topic la propunerea membrilor care au fost admisi ca stagiari. Sa vorbim despre ce inseamna sa fii stagiar, cum incepem, cum ne descurcam. :D (vezi toată discuția)