avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1013 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatia de somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatia de somaj

buna ziua
am si eu o intrbare.daca pe ultimele patru luni nu au fost platite datoriile catre stat pot beneficia de indemnizatia de somaj.lucrez la aceasta firma de 2 ani si 8 luni
multumesc
Cel mai recent răspuns: florisiris , utilizator 16:16, 24 Martie 2010
DESIGUR!DAR TREBUIE SA FIE INDEPLINITA O CONDITIE.ACEEA DE A FI PLATITE TOTUSI ACELE 4 LUNI.ACEST LUCRU POATE FI FACUT DE FIRMA LA CARE AI LUCRAT SAU POATE FI PLATITA SUMA CHIAR DE TINE PENTRI A COMPLETA STAGIUL DE COTIZARE.
1. Nu beneficiati de indemnizatie de somaj daca angajatorul nu a platit contributiile la somaj.
2. Dar aveti posibilitatea sa refaceti adeverinta si sa cautati, in ultimele 24 de luni, 12 luni in care angajatorul a platit contributiile.
Potrivit dispoziţiilor Legii nr. 76/2002.
"
ART. 34
(1) Somerii prevazuti la art. 17 alin. (1) beneficiaza de indemnizatie de somaj daca indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii:
a) au un stagiu de cotizare de minimum 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei inregistrarii cererii.

ART. 39
(1) Indemnizatia de somaj se acorda somerilor prevazuti la art. 17 alin. (1), pe perioade stabilite diferentiat, in functie de stagiul de cotizare, dupa cum urmeaza:
a) 6 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin un an.

(2) Cuantumul indemnizatiei de somaj prevazute la alin. (1) este o suma acordata lunar si in mod diferentiat, in functie de stagiul de cotizare, dupa cum urmeaza:
a) 75% din salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata, in vigoare la data stabilirii acestuia, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin un an."
o zi bună!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de indemnizatie de somaj? alina84mrc alina84mrc buna ziua! imi puteti spune daca o pers de 54 de ani,a lucrat fix 12 luni poate beneficia de somaj? pe ce perioada si daca in timpul somajului ii merge ... (vezi toată discuția)
Valoare indemnizatie somaj criscris1111 criscris1111 lucrez la o firma , am un contract de 2h/zi -215lei/luna , pana la 1 ianuarie 2014 am avut 1/h zi-100lei/luna, cat va fi indemnizatia de somaj in cazul ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de ajutorul de somaj? mihalache veronica mihalache veronica As vrea sa stiu si eu in ce masura pot beneficia de ajutorul de somaj in cazul in care angajatorul nu a platit integral darile! (mai bine zis eu lucrez la ei ... (vezi toată discuția)