avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... vreau sa castig custodia copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

vreau sa castig custodia copilului

buna ziua am si eu o intrebare eu sunt casatorit de curand cu o cetateanca din republica moldova si avem inpreuna un copil as vrea sa stiu ce sanse sunt in cazul unui divort sa optin custodia copilului,si ce trebuie sa fac?precizez copilul are doar o singura cetatenie cea romana este doar pe numele meu mama lui pastrandusi numele de domnisoara.deasemenea mama lui are doar cetatenie moldoveana
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 00:10, 25 Martie 2010
In privinta copilului, parintii au aceleasi drepturi si obligatii. Nu cetatenia este relevanta in incredintarea minorului.
Incredintarea minorului catre unul dintre parinti se face in primul rand avand in vedere interesul minorului.Astfel,o prima conditie este sa existe din partea dvs. in cadrul procesului de divort o astfel de solicitare.Apoi este necesar sa demonstrati pa calea probatoriilor ca aveti conditii optime de crestere si educare .Instanta la luarea acestei decizii are in vedere mai multe criterii dintre care amintesc varsta, optiunea copilului ( in cazul in care acesta are varsta mai mare de 10 ani), conditiile dvs. materiale, situatia locativa, etc.In cadrul procesului de divort va fi efectuata si o ancheta sociala de catre Autoritatea Tutelara care isi va spune punctul de vedere in functie de cele constatate in teren.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In legatura cu un divort va rog sa imi raspundeti mary2427 mary2427 am o prietena care nu se mai intelege cu sotul si vrea sa divorteze numai ca la mijloc sunt 2 copii care sunt sansele ca copii sa ramana la mama si el nu vrea ... (vezi toată discuția)
Copil 12 ani, parinti necasatoriti---cui poate ramane copilul? doina80 doina80 Va voi expune un caz mai aparte, mama si tatal nu au fost casatoriti niciodata, dar au locuit impreuna si si-au crescut copilul impreuna. Acum baiatul are 12 ... (vezi toată discuția)
Daca divortez copilul la cine ramane? bgirl_rodi bgirl_rodi buna ziua, eu am un baiat de 3 ani jumatate si de un an de zile nu pot divorta de sotul meu pentru ca imi este frica ca imi va lua baiatul el lucreaza in ... (vezi toată discuția)