avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 338 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA - contracte cu SRL
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA - contracte cu SRL

Buna ziua,

Am o intrebare ce vizeaza statutul PFA si sper sa ma puteti ajuta.
Eu si alte 3 colege ne-am decis sa incepem un proiect individual si avand in vedere ca tintim la incheierea unor contracte cu firme mai mari sau mici (noi fiind in calitate de furnizori de servicii) ne intrebam daca statutul de PFA ar putea pune probleme in semnarea contractelor. (avand in vedere ca nu suntem platitoare de TVA si in plus de asta firmele ar putea prefera sa lucreze cu alte firme si nu cu persoane fizice autorizate)

Va multumesc,
Cristina
Cel mai recent răspuns: AndreeaFP , utilizator 22:17, 26 Martie 2010
depinde si ce activitate vreti sa desfasurati! nu vad de ce ar pune probleme probleme statul de PFA, totusi specificati si ce activitate vreti sa desfasurati !
monimiron a scris:

depinde si ce activitate vreti sa desfasurati! nu vad de ce ar pune probleme probleme statul de PFA, totusi specificati si ce activitate vreti sa desfasurati !

Am si eu o intrebare: in cazul in care PFA-ul nu este platitor de TVA, poate incheiat contracte cu S.R.L. (evident, platitor de TVA)? Daca da, atunci suma din contract va include TVA sau nu?ț

Va multumesc!
Sigur ca se pot incheia contracte, iar suma din contract nu contine tva, insa sc. de regula, prefera statutul de platitor pentru a-si putea deduce tva, ceea ce nu este posibil in situatia aceasta, e o chestie de optiune pana la urma, mai ales daca valoarea contractului este favorabil sc.
Va multumesc frumos pt. raspuns, insa mai am o mica intrebare in continuarea raspunsului dvs.: in cazul in care PFA nu e platitor TVA si incheie contract cu SRL (de ex), sa inteleg ca se poate incheia un contract fara valoare TVA, astfel incat sa nu afecteze SRL? Nu stiu care sunt reglementarile fiscale in acest sens.

Va multumesc inca o data
ba da se poate incheia un contract si daca nu sunteti platitor de TVA, nu afecteaza cu nimic SRL, ca nu facturati cu TVA, ideea era alta,ca firmele prefera platitorii de TVA pentru ca isi pot deduce TVA,(este doar un avantaj fiscal)

Alte discuții în legătură

Deductibilitatea unor sume achitate cu titlu de avans in baza unui antecontract de vanzare victor_dutu victor_dutu Bună ziua! Vă supun atenției următoarea speță: O societate (S.R.L.) are încheiat un contract de leasing pentru un autoturism. Au mai rămas de ... (vezi toată discuția)
Problema fiscalitate tva victorn victorn IN LUNA AUGUST O SOCIETATE PLATITOARE DE TVA REALIZEAZA URMAT OPERATIUNI::: -EXPORTURI (IN AFARA COMUNITATII EU)IN VALOARE DE .....400.000LEI -LIVRARI DE ... (vezi toată discuția)
Afacere noua someone_black someone_black Buna ziua, Numele meu este Alexandru in varsta de 20 de ani si impreuna cu un prieten vrem sa ne deschidem o firma de prestari servicii in domeniul IT. Ambii ... (vezi toată discuția)