avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1108 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... adoptii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

adoptii

Buna seara,
Va rog sa ma lamuriti si pe mine in legatura cu articolul de mai jos daca este in vigoare si cum se procedeaza. Eu urmez o procedura de adoptie si nimeni nu ma poate lamurii daca eu beneficied de acest concediu si am gasit eu pe net in acest proiect de unde am copiat articolul.Ideea este ca pe mine ma intereseasa daca pot opta pt 85% din salariu.
Multumesc anticipat !

PROIECT SEPTEMBRIE 2007
PARLAMENTUL ROMÂNIEI

CAMERA DEPUTAŢILOR SENAT
L E G E
privind unele măsuri vizând facilitarea integrării copilului în cadrul familiei adoptatoare

Parlamentul României adoptă prezenta lege:
Art. 3 (1) În situaţia în care copilul a împlinit vârsta de 2 ani până la data punerii în executare a hotărârii de încredinţare în vederea adopţiei, persoana sau unul dintre soţii familiei adoptatoare beneficiază de un concediu de acomodare cu durata de 3 luni şi de o indemnizaţie lunară în cuantum de 800 lei (RON).

Art. 22. Prezenta lege intră în vigoare începând cu 1 ianuarie 2008.
Cel mai recent răspuns: Mircea Sorin Ganea , Consilier juridic 12:43, 29 Martie 2010
Daca urmati o procedura de adoptie singurii care sunt in masura sa va comunice toate drepturile si indatoririle sunt cei de la DGASPC care supervizeaza procedura.
Au personal calificat si ei stiu cel mai bine in ce stadiu sunteti in cursul procedurii ca sa beneficiati de toate drepturile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adoptii tomas dona tomas dona Buna seara, Va rog sa ma lamuriti si pe mine in legatura cu articolul de mai jos daca este in vigoare si cum se procedeaza. Eu urmez o procedura de adoptie si ... (vezi toată discuția)
Concediul de acomodare (pentru persoanele care adopta) ClaudiaPas ClaudiaPas Buna ziua. Asteptam cu sufletul la gura sa ni se incredinteze puisorul nostru in vederea adoptiei. Am citit despre acest concediu de acomodare de 3 luni si ... (vezi toată discuția)
Concediu acomodare pt adoptie pfa Loed Loed Buna ziua, Daca sunt in concediu de acomodare copil adoptat, pot sa imi deschid PFA si sa incasez venituri in perioada de 1 an cat este acest concediu de ... (vezi toată discuția)